Каратистите на “Алеко” спечелиха 18 медала от Екотурнир “Крушунските водопади”

Публикувано на чт, 25 юни 2015
103 четения

100 момчета и 46 момичета, представители на 16 клуба, взеха участие в първия национален екотурнир по карате на открито, проведен сред природните красоти в подножието на Крушунските водопади в община Летница. Годжу карате клуб “Алеко” се представи с 13 състезатели, които завоюваха 8 златни, 3 сребърни и 7 бронзови отличия и са трети в генералното класиране, след “Самурай” и “Петромакс”. Кристина Цветанова завоюва три златни отличия. Тя е победителка на “ката” при момичета 10-11 г., където втора и трета са съотборничките ѝ Мая Александрова и Ева Миланова. Кристина грабна златен медал и на “кумите” в кат.+35 кг, след успех на финала над Сияна Кисьова от “Самурай”, а Ева Миланова взе бронз. В отборното на “кумите” при момичета 11-13 г. Кристина Цветанова, Мая Александрова и Ева Миланова победиха на финала връстничките си от “Петромакс” и заслужиха златните медали. Мая Александрова се пребори за златен медал на “кумите” в кат.-35 кг (момичета 10-11 г.), побеждавайки на финала Гергана Енчева от “Шото-Витяз”.
В същата дисциплина при момчета 12-13 г., в кат.40 кг шампион стана Аспарух Мидов наложил се над своя съотборник Мартин Златев. В по-горна възрастова група момчета 14-15 г., кат.-52 кг Иво Исаев се окичи със златен медал побеждавайки Радослав Христов “Самурай”. При юноши 16-17 г. в кат.+65 кг Калоян Георгиев е победител, след три победи и успех на финала над Цветелин Петров (“Дарис”). В отборното на “кумите” при момчета 11-13 г. свищовлии в състав Аспарух Мидов, Борис Данчев, Калоян Фердинандов и Мартин Златев се наложиха над двата отбора на “Петромакс” и стъпиха на първото място на почетната стълбичка.
При кадети 14-17 г. от “Алеко”, представен от Иво Исаев и Калоян Георгиев са втори отборно на “кумите”, след като на финала загубиха от тима на “Петромакс”.
При момчета и момичета до 8 г. в дисциплината “ката” на трето място се класираха Моника Кирилова и Теодор Панев. Моника взе бронз и на “кумите” в кат.-30 кг.
При 9-годишните момчета на “кумите” в кат.-40 кг Теодор Ангелов е трети, Захари Николов е пети. Бронз на “кумите” при момчета 10-11 г. в кат.-40 кг завоюва Борис Данчев.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново