Каратеките на “Катана” с три шампионски титли

Публикувано на чт, 15 окт. 2020
131 четения

Три шампионски титли спечелиха състезателите на великотърновския клуб “Катана” от държавното първенство по киокушин карате. Надпреварата се проведе в Спортен комплекс “Плиска” в Шумен и бе за деца до 8, до 10, до 12 и до 14 години, както и за юноши и девойки старша възраст.
Златни медали при девойките извоюваха Христиана Димитрова в категория плюс 60 килограма и Николинка Бояджиева до 50 кг. На първо място в категорията си е и Любослав Недялков при 8-годишните.
Сребърен медал взе Костадин Бояджиев при момчетата до 14 години в категория до 55 кг. Трети в същата възраст са Пресиян Маринов, който получи приз за най-техничен състезател, и Георги Тодоров. Бронзови медали спечелиха още Мартин Маринов при юношите старша възраст, Наталия Бояджиева, Пресиян Трифонов и Виктор Василев до 12 години, Милен Дългичев, Петя Бояджиева и Дарина Дойнова при децата до 10 години.
“Много съм доволен от представянето на нашите състезатели. За съжаление имахме контузени, които не успяха да вземат участие, иначе титлите щяха да са повече. Медалистите ни при старшата възраст са по-малки и сега ще вземат участие и на държавното за юноши и девойки младша възраст”, коментира наставникът на каратеките от “Катана” – сенсей Самир Мутишев.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново