Каратеките на “Калоян” грабнаха 29 медала за Купата на България

Публикувано на пт, 30 окт. 2020
88 четения

29 медала спечелиха състезателите на Карате клуб “Калоян” (В. Търново) на Национална купа България за всички възрасти за 2020 г. От тях 4 са златните отличия, 3 сребърни и 22 бронзови.
Тази година клубът бе домакин на надпреварата съвместно с Българската национална федерация по карате. Състезанието се проведе в ДКС “Васил Левски”, а заради извънредната епидемична обстановка протече без публика. В националното състезание участваха 387 състезатели от 26 клуба в страната. В първия ден участваха състезателите до 14-годишна възраст, а на следващия – над 14 г.
От КК “Калоян” взеха участие 48 състезатели. Шампион на ката индивидуално стана Велизара Костова (момичета, родени 2007 г.), на кумите злато спечели Божидара Тотева (р. 2010 г.) в категория -34 кг. Отново на кумите първа е и Адриана Бояджиева (р. 2009 г.) в категория -36 кг, както и Никол Брайнова (р. 2008 г.) в кат. -35 кг.
Карате клуб “Калоян” участва и с десет отбора на ката – отборно, като осем от тях спечелиха бронзови медали. “Доволна съм от представянето на всички деца. Организацията ни беше на ниво и мога да кажа, че бе най-доброто състезание. Протече нормално и без проблеми, всички треньори на клуба се погрижихме за това децата да са спокойни по време на игра. За първи път бяхме единни и това е формулата да вървим напред и нагоре. Благодаря на всички състезатели от КК “Калоян”, на всички треньори и доброволци по организацията за провеждането на турнира”, сподели сенсей Севджан Мехмедова.
Президентът на клуба Георги Дочев е помогнал за осигуряването на всички необходими условия състезанието да протече гладко и без проблеми. Сред бъдещите планове на КК “Калоян” е организирането на международен турнир в старата столица.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново