Каратеките на “Етър” с 200 медала през годината, сдобиха се с нова зала

Публикувано на пн, 16 ян. 2023
131 четения

На нова зала от началото на годината се радват състезателите на Карате клуб “Етър”. Базата е по-голяма и позволява включването на други видове дейности за спортистите в полза на тяхното физическо, психическо и интелектуално развитие. Залата се намира в сградата на СУ “Георги Раковски” на ул. “Георги Измирлиев”. Тя бе предоставена на клуба от Община Велико Търново със съдействието на кмета Даниел Панов.
“Искрено благодарим за подкрепата на кмета и Общината и с изявите си ще допринесем за издигане спортната слава на нашия град.
Клубът ни полага постоянни усилия да се движи в правилната посока, като освен кондиционния треньор – Анита Кръстева, екипът ни ще бъде допълнен с психолог, който ще работи с нашите състезатели всяка седмица. Въвеждаме и специално езиково обучение по английски език за каратеките от “Етър”. Ние имаме за цел не само да бъдем отличници в спорта и отличници в училище, но най-вече отличници в живота!”, коментира треньорът Николай Лесичков.
“Миналата 2022 г. бе първа за нашия клуб в спортния календар и се представихме по-добре от очакваното, което ни даде увереност, че сме на прав път към успеха. Завоювахме близо 200 медала от национални и международни състезания, бяхме домакини на международен семинар с европейския и световен шампион Йоргос Цанос, както и на Националната купа по олимпийско карате. Няколко представители от клуба бяха номинирани за спортист на годината, като в категорията юноши и девойки Амира Абулибде бе избрана безапелационно за № 1 на Велико Търново. Номер 5 при мъже и жени е Младен Тодоров”, добави сенсей Николай Лесичков.
По неговите думи тази година се очертава отново натоварена с много състезания, семинари и лагери, 10 международни състезания и поне 2 международни лагера за повишаване на квалификацията на треньора. Новият състезателен сезон стартира със “Словакия Оупън” на 18 февруари, а на 4 март предстои турнир в Унгария.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново