Капитан Никол Камарашева спечели златото при жените в Дунавския маратон Prista Run

Публикувано на пт, 17 мар. 2023
134 четения

Златен медал в Дунавския маратон Prista Run спечели капитан Никол Камарашева, администратор в сектор “Дистанционно обучение” към Центъра за професионално и продължаващо обучение в НВУ “Васил Левски”. Капитан Камарашева е избрала да избяга най-дългата дистанция – 21 километра, и е успяла да финишира за време 1:53:43 и да се класира първа сред жените в състезанието.
Седем, 14 и 21 километра са били състезателните дистанции в Русенския маратон. Никол Камарашева признава, че е предпочела най-дългата “По-добра съм в дългите бягания, затова винаги избирам тях. Нямам нужната бързина за по-къси дистанции. А и чувството на удовлетвореност, което следва след като съм избягала дългото си бягане, е несравнимо чувство”, сподели тя.
Капитан Никол Камарашева се занимава с лека атлетика още от училище. Започнала да се състезава на къси дистанции – 400 м и 400 м с препятствия, към дългите се ориентирала, след като станала курсант в Националния военен университет “Васил Левски”. Когато била във втори курс, започнала да ходи на състезания по лека атлетика с отбора на НВУ и да печели медали, предимно златни и сребърни.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново