Калоян Чакъров се завърна в „Етър“

Публикувано на вт, 10 ян. 2023
895 четения

Една от легендите на „Етър“ – Калоян Чакъров, се завърна в родния си клуб и поема поста треньор на вратарите, който досега заемаше Христо Иванов. Чакъров, който е единственият футболист, ставал шампион на България и с юношите, и с мъжете на „Етър“, бе в треньорския щаб на „виолетовите“ дълги години до лятото на 2021 г. След това работи като треньор на вратарите в школата на „Ботев“ (Пловдив), а от днес влиза в треньорския щаб на Емануел Луканов.

„Завръщам се у дома. Когато те покани родният клуб – не се отказва! Благодаря на ръководството на „Ботев“ (Пловдив), имах честта и удоволствието да работя в най-добре организирания клуб в страхотна атмосфера с невероятни професионалисти. Благодаря им и за разбирането, което проявиха.

Решението да се завърна в „Етър“ е предизвикано и от лични мотиви от семейно естество. Има житейски ситуации, които са приоритет. Вече съм част от треньорския щаб и всички сме в услуга на клуба. В момента „Етър“ разполага с двама много добри млади вратари, познавам отлично качествата им. Никога не е късно да се обзаведем и с някой по-опитен, селекцията е отворена.

С Емо Луканов се познаваме отдавна, израснали сме заедно, още нашите родители са играли заедно. Имаме обща история в чужбина, сходни разбирания за футбола. Ще направя всичко възможно, за да се постигнем общата цел!“, коментира Калоян Чакъров.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново