Калин Стефанов с победа на гимхана

Публикувано на ср, 13 окт. 2021
150 четения

Калин Стефанов спечели четвъртия кръг от автомобилния шампионат по гимхана, който се проведе на 9 октомври (събота) на цирковата площадка във Велико Търново. Победата е четвърта по ред за пилота на “Етър Рейсинг тим” в клас модифициран, донесе му и първото място в генералното подреждане. Гимхана представлява преминаване през предварително обявено и маркирано трасе, като целта е преодоляване на всички елементи от трасето за най-кратко време и без допускане на наказателни точки.
Съорганизатори са Автомобилната федерация, Община Велико Търново и “Етър Рейсинг Тим”. Съотборникът на Калин – Краси Стефанов, победи в клас сток, в който трети е Иван Ангелов.
В генералното класиране при мъжете във В. Търново подгласници на Калин Стефанов са Людмил Стефанов от “Вронос” (Бургас) и Краси Йорданов.
При дамите Мария Русева победи в клас сток, а Петя Генчева е втора в надпреварата с модифицирани автомобили.
В общото подреждане при жените първа е Констанца Томова от русенския клуб “Хобикар”, чийто стаж зад волана е 48 години! Втора е Петя Генчева, трета Ирина Монова “Вромос”.
Четвъртият кръг предложи състезание и с автомобили БМВ, в което се включиха седем коли. Челната тройка оформиха представители на “Етър Рейсинг тим”. Победител е Росен Митев пред Мариян Бешев и Анита Мирчева, която със сигурно кормуване остави четирима мъже след себе си. В отборното класиране първи е “Етър Рейсинг тим”, следван от представителите на Бургас, Варна и Русе…
В неделя Горна Оряховица трябваше де е домакин ва петия последен кръг от първенството по гимхана, но заради противоепидемични мерки състезание не се проведе.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново