Извадиха лидера “Локомотив” (Мездра) от “В” група по искане на ФИФА

Публикувано на пн, 1 апр. 2013
269 четения

Лидерът в Северозападната “В” група “Локомотив” (Мездра) бе изваден от състава на групата от Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС – В. Търново. Решението е взето по искане на ФИФА на заседание, проведено в петък, съобщи шефът на зоната Георги Велинов.
Водачът в класирането на трета дивизия изхвърча заради неизчистени задължения към поляка с немски паспорт Дамян Рачка. Защитникът акостира при “железничарите” през 2009 г., когато играеха в “А” група. От световната футболна централа няколко пъти са изисквали от мездренци да се разплатят с играча, но те не са го направили. Клубът дължи пари и на други футболисти, преминали през него. Миналия сезон комисията към Зоналния съвет на два пъти отнема по 3 точки на “Локомотив” пак по искане на ФИФА заради задължения.
При тази ситуация отборът ще бъде изваден от класирането и до края на сезона на съперниците му ще бъдат присъждани по три точки и служебни победи с по 3:0. За последно “Локо” (Мз) игра преди седмица срещу “Локо” (ГО) и го победи с 4:1.
Преди снощните мачове водач стана “Академик” (Свищов), който след ХII-ия кръг изоставаше с шест точки. Преди пролетния полусезон от щаба на “студентите” обявиха, че при възможност ще атакуват “Б” група.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново