Изтеглиха жребия за зимния турнир по футбол, 32 отбора в спор за купата

Публикувано на чт, 10 ян. 2013
221 четения

Петър Петров предупреди отборите да внимават с дисциплината.

32 отбора ще си оспорват купата и наградния фонд в поредното издание на зимния турнир по футбол в ДКС “Васил Левски”. Надпреварата започва в понеделник и ще продължи до 8 февруари, когато са финалите.
Жребият, теглен вчера в Зоналния съвет в присъствието на представители на отборите, ги разпредели в осем групи от по 4 тима. В турнира отново ще видим много имена, познати не само от предишните участия, но и от изявите си по футболните терени, включително и в “Етър”. Кои от тях в кой отбор са ще стане ясно в следващите дни. Засега обаче като една от най-силните групи се очертава “А”, където са отборите на “Лайтс”, “Щастливеца”, “Лас Вегас” и “Ветеран турист”. Интересна е и “Ж”, където са “Свинските крачета”, “Алекс ОК”, “Амфора” и “Долапчиеви”.
Секретарят на ЗС на БФС Страцимир Тинчев обяви регламента пред отборите. Има и една важна новост – в турнира няма да могат да участват всички футболисти, лишени от права за 5 и повече мача в първенствата под егидата на Зоналния съвет. Оттам оповестиха и “черния списък”, в който влизат: Андон Благоев, Свилен Василев, Любослав Димитров, Венелин Петков, Радослав Стефанов, Благовест Великов, Християн Димитров и Калоян Симеонов. “Няма да търпим в турнира простотии, ще бъдем безкомпромисни към всякакви издънки в дисциплината”, предупреди Страцимир Тинчев.
Също за дисциплинарните провинения и санкциите говори и председателят на Съдийската зонална комисия Петър Петров. “Мачовете ще свирят не начинаещи, а опитни съдии – ръководещи само в “А”, “Б” и “В” група”, съобщи той и разясни основните неща от правилника и регламента. В случай, че отбор остане с по-малко от четирима играчи, срещата се прекратява. Футболист, който получи жълт картон, търпи двеминутно наказание. При повторно отстраняване провинилият се няма право да продължи участие в мача, но отборът му може да пусне на негово място друг играч, след като изтекат две минути. При директен червен картон изгоненият не може да седне на пейката на резервите, нито на негово място да бъде пуснат друг състезател.
Забранени са шпагатите. Този, който атакува противник с такъв прийом, получава жълт картон, а играта се подновява с пряк свободен или наказателен удар в зависимост от мястото на нарушението.
Заелите първо и второ място във всяка група се класират за финалната фаза. Първият етап завършва на 29 януари, на следващия ден е жребият, като победителите в групите ще бъдат в едната урна, вторите отбори в другата. Както и в предишните години, всеки ден ще има по 4 мача.
Честта да открият турнира ще имат на 14 януари от 17:00 ч. отборите на “Лас Вегас” и “Щастливеца” от група “А”. От 18:00 ч. играят “Гегитрейд” срещу “Росониерите” в група “Б”, от 19:00 ч. “Света гора” и “Паника” от група “В”, а час по-късно е първият мач и от група “Г” между “Адзурите” и “Царевец”. Съорганизатор на турнира е Община Велико Търново.
Група “А” – Лас Вегас, Ветеран турист, Лайтс, Щастлиевеца
Група “Б” – Гегитрейд, Тремол, Облак, Росониери
Група “В” – Света гора, Ветеран-99, Водстрой, Паника
Група “Г” – Адзурите, Лайтс Експорт, Севастократор, Царевец
Група “Д” – Болярка, Скорпион инвест, Федерика, Фортуна
Група “Е” – Комита, Банка ДСК, Спарта, Фитнес клуб ПМ
Група “Ж” – Алекс ОК, Свинските крачета, Амфора,
Долапчиеви
Група “З” – Лудата банда, Владислав, Деник лифт, Ивкомерс
Анатоли ПЕТРОВ, сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново