Излезе биографична книга за Георги Василев, представят я във В. Търново

Публикувано на нд, 24 сеп. 2023
574 четения

Крайно време беше големият великотърновски треньор Георги Василев да опише богатата си кариера в книга. Тя вече е факт и неин автор е един от най-ерудираните български журналисти – Румен Пайташев. Изданието е озаглавено „В Германия го наричат Генерала“ и в него се проследява кариерата на Василев от футболист до треньорската скамейка, където той се налага и доказва по категоричен начин. Припомняме, че именитият специалист е първият, извел до шампионската титла на България три различни отбора – „Етър“, „Левски“ и ЦСКА.

Отделни глави са посветени на годините му като футболист, успехите с „Етър“, „Левски“, ЦСКА, „Унион“ (Берлин), драмите около националния отбор… В книгата, издадена от “Тип-топ прес”, има изказвания на други известни футболни личности за Георги Василев – Андрей Желязков, Стойчо Младенов, Наско Сираков, Стоян Петров, Красимир Балъков, Стефан Чакъров, Цанко Цветанов, Илиян Киряков, Илиан Илиев, Бончо Генчев и др. Разбира се, има и десетки любопитни снимки от личния му архив.

Изданието току-що излиза на книжния пазар. По изричното желание на Георги Василев то ще бъде представено първо във Велико Търново, а след това в столицата и страната. Официалното й представяне е във вторник, 26 септември, от 17:30 ч. в конферентната зала на стадион „Ивайло“. Поканени са всички фенове, ветерани и спортни деятели, които ще могат да получат книгата „В Германия го наричат Генерала“ с автограф лично от самия Георги Василев. Книгата ще се продава в следващите дни във фен магазина и в офиса на клуба, както и на трибуните на мача срещу „Пирин“ в четвъртък.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново