Издателството на ВТУ участва в “Алея на книгата”

Публикувано на вт, 4 Авг. 2020
41 четения

Университетското издателство “Св. св. Кирил и Методий” към ВТУ участва със свой щанд в най-мащабното пътуващо книжно изложение в България – “Алея на книгата”, което се провежда в град Варна от 31 юли до 9 август 2020 г.
Единадесетото издание на проявата тази година събра над 50 книгоиздатели и книготърговци в традиционните бели шатри по продължението на пешеходната част на морската столица.
Варненските читатели и ценители на академична литература не отминават, а с интерес се спират пред щанд № 14 на великотърновското университетско издателството. И това далеч не е случайно – дължи се на богатия избор от над 200 подбрани за целите на събитието книги – монографии, учебници, учебни помагала, сборници, годишници и др., представителни за всички факултети на ВТУ.
Екипът на издателството предложи на читателите поредица от нови книги. Сред тях са сборник с подбрани студии и статии от чл.-кор. проф. д.ф.н. Стоян Буров, “Трансформиране на силова институция: Политики и подходи (При прехода от посттоталитарна към демократична организация в България)”, особено актуално изследване с автор ас. д-р Иван Кирилов Иванов, “Граматика на духа”, юбилеен сборник за 70-годишнината на доц. д-р Любка Стоичкова; първото литературоведско изследване в България, посветено на военното творчество на Ернст Юнгер – “Ляво поколение, дясно поколение” с автор проф. д.ф.н. Владимир Сабоурин.
Най-търсени традиционно са изданията на Филологическия факултет и Историческия факултет, както и обзорните изследвания по естетика на проф. д.изк. Валентин Ангелов и на авторите от Факултета по изобразително изкуство.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново