Избраха плувеца Здравко Баблаков за Спортист № 1 на СУ „Г. Живков“

Публикувано на пн, 21 Дек. 2020
443 четения

Плувецът Здравко Баблаков бе избран за Спортист на годината на Спортно училище “Георги Живков”, съобщи директорът Снежина Михова. За поредна година треньорите-преподаватели направиха избор за най-добрите, като този път вотът се проведе онлайн, а заради противоепидемичните мерки Коледно тържество и награждаване няма да има.

Здравко Баблаков бе победител в анкетата на Спортното училище и миналата година. Настоящата 2020 г. отново бе много успешна за него и той повтори постижението си. Дванайсетокласникът е възпитаник на доц. Цветанка Дилова-Нейкова в СК „Боляри 2009“. Той е вицешампион на България на 50 и 100 м бруст при мъжете, победител в международни турнири в Бургас и София, с покрит норматив Б за Олимпиадата. Неслучайно бе избран и за Спортист № 2 на Община Велико Търново, а предишните три години е неизменно победител при юношите и девойките.

Втори в анкетата на Спортното училище остана младият футболист Стелиян Добрев от „Етър”. През настоящата година ученикът от 11 клас се утвърди успешно в представителния мъжки отбор на „виолетовите“, вкара и първия си гол в елита.

Трети в класацията на училището е лекоатлетът Станислав Рашков от 11 клас. Състезателят на Людмила Георгиева в „Атлетика 2012“ пък бе избран за №1 при подрастващите в анкетата на Община В. Търново. Той е държавен шампион за юноши на 1500 и на 3000 м бягане от първенството в зала. Четвъртото място зае младият футболист на „Етър” Калоян Ненчев от 10 клас, петото е за бореца Иван Кайряк от 7 клас, който има две шампионски титли през сезона. На шесто място в анкетата на Спортното училище се подреждат футболистът Кристиян Димитров от 10 клас, който е бъдещият носител на Наградата „Трифон Иванов, лекоатлетката Дияна Консулова от 12 клас, Лоугън Сандърс от 10 клас – състезател по конен спорт, борците Ник Дойчинов от 8 клас, Денис Желев от 12 клас, Даниел Любенов от 11 клас, Калоян Янков от 9 клас и Никола Спирдонов от 11 клас.

Отбор на годината стана футболният тим на „Етър”, набор 2003, който се състезава в елитната U17 група.

В класацията, която е на базата на вота само на учениците от СУ „Георги Живков”, победител пък стана Стелиян Добрев от ФК „Етър”.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново