Избраха Александър Нанков за шеф на “Етър”, тимът с трета поредна победа

Публикувано на пн, 29 юли 2013
651 четения

Бизнесменът Александър Нанков бе избран за председател на Управителния съвет на футболен клуб “Етър В. Търново”. Клубната управа проведе първа работна среща в кабинета на кмета Даниел Панов и взе това решение. В нея, избрана на Общото събрание на 17 юли, влизат още Григор Григоров, Димитър Хинов, Евгени Костадинов, Светослав Тотев, Цветан Зеленков и Валентин Гитев.
През последните години автобусите на превозвача осигуряваха безплатен транспорт на футболния “Етър 1924”, на хандбалния “Етър 64”, както и на други клубове от старата столица и извън нея. Преди 12 месеца той стартира и свой личен футболен проект, като възстанови базата в Шемшево и създаде ФК “Алекс ОК”, който през този сезон ще се състезава в елитната областна група.
Александър Нанков вече е разговарял със старши треньора Сашо Ангелов и са уточнили какво е необходимо на отбора на този етап. Целта е да се намери баланс между вложените средства, създадените условия и постигнатите резултати. “Хареса ми, че Сашо Ангелов иска да налага млади местни момчета, плюс 3-4 по-опитни футболисти от нашата школа, като в същото време преследва и високи цели”, коментира той.
На първо време ще се закупи необходимата екипировка. Идеята е всички футболисти от мъжете до децата да бъдат облечени в маркови екипи, за да си личи, че са представители на В. Търново. Веднага ще бъдат поръчани топки и конуси, ще се търси съдействието на аптекарска верига за осигуряване на медикаменти.
Междуврвеменно “Етър” записа трета поредна победа в контролна среща, като надигра “Бенковски” (Бяла) с 2:0 на негов терен. “Виолетовите” направиха и доста пропуски, а попаденията паднаха след слаби намеси на вратаря на тима от Бяла, докато Венци Димитров прояви отличен рефлекс, като спаси три много добре изпълнени преки свободни удари от Пламен Петров и Ивайло Иванов. Това бяха и възможностите на домакините, които от игрови ситуции не застрашиха нито веднъж вратата на етърци.
Гостите държаха топката през по-голямата част от срещата, независимо от много промени, направени от Сашо Ангелов в състава след средата на първата част. В 20-ата минута Стефан Гинчев изведе Караиванов, който стреля силно, но стражът на “Бенковски” спаси. Четири по-късно Николаев вкара от свободен удар, но бе маркирана засада на негови съотборници, които скочиха пред вратаря на домакините и му попречиха да види топката.
Стефан Гинчев в 33-ата минута шутира от границата на наказателното поле за 0:1. Малко преди почивката етърци разиграха добре по фланга и Тисовски подаде към Николаев, но той не улучи топката. Първата четвърт от второто полувреме премина без почти нищо интересно, но за това пък в оставащото време темпото отново се вдигна. Цецо Петров стреля с глава над вратата на домакините, а след това Тисовски пропусна две отлични възможности да реши срещата. Първо след пас на Байдаков би в аут от 2-3 метра, а след това се забави да нанесе удар и бе блокиран. 16-годишният Алиш Хаджимустафа стана автор на втория гол. В 85-ата минута той шутира от дистанция, топката премина между краката на вратаря на “Бенковски” и така етърци спечелиха с 0:2.
“Етър”: Димитров, Николов, М. Иванов, Петров, Трифонов, Ангелов, Б. Иванов, Караиванов, Гинчев, Николаев, Н. Иванов (Петков, Байдаков, Йорданов, Хаджимустафа, Тисовски, Павлов, Захариев, Цонев, Тасев).
Анатоли ПЕТРОВ, сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново