Иван Цанов спечели “Шапката на Капабланка”

Публикувано на пн, 22 Апр. 2013
118 четения

Традиционният месечен шахматен турнир се проведе в пенсионерския клуб “Втора младост” във Велико Търново. Почетният преходен приз “Шапката на Капабланка” отново има нов притежател – майстора на спорта Иван Цанов. Той спечели надпреварата с актив от 7.5 точки от 9 възможни.
Втори е кмс Борис Аврамов с 6 точки, следван от кмс Атанас Атанасов с 5 точки. “За безкомпромисния характер на състезанието може да се съди по това, че съдбата на приза се реши в последния девети кръг, а също така и от факта, че на следващото четвърто място се оказаха четирима състезатели с равни точки (по 4.5)”, заяви Живко Хлебаров. Трябва да се изтъкне и джентълменското поведение на всички участници, като загубилите винаги с усмивка и ръкостискане поздравяваха победителите.
За отличното провеждане на турнира трябва да се благодари на ръководството на клуба, организатора и уредниците, които положиха максимални усилия за неговата подготовка и провеждане. Значима се оказа и ролята на кмс Атанасов, който по компетентен и безпристрастен начин съдийства на предварителния квалификационен турнир.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново