Иван Сираков ще се състезава за елитен клуб от Швеция

Публикувано на вт, 27 Ное. 2012
131 четения

След три години изкарани в норвежкия “Конгсберг ОЛ” Иван Сираков реши да смени клубната си принадлежност. От следващата година най-добрият горнооряховски ориентировач ще защитава цветовете на клуба от Борланге, Швеция – “Stora Tuna IK”. Най-голямата звезда на клуба е Тове Алехандерсон, която е много сериозна претендентка да стане следващата Симоне Нигли – най-титулувана състезателка в ориентирането. “Stora Tuna IK” е първият скандинавски клуб на Кирил Николов – Дизела, а част от новите съотборници на Сираков са Иво и Златко Каменарови, които в момента са в този отбор.
“В “Конгсберг” срещнах приятни и дружелюбни хора, имах много положителни емоции, бягах и по няколко от най-големите щафети с тях – Юкола във Финландия и Tиомила в Швеция. Всичко това, сигурен съм, допринесе и за изграждането ми като състезател. Подобрих техническите си способности, а и “набрах” много опит на различни райони и терени. Изключително благодарен съм на всички в Конгсберг”, коментира Иван Сираков.
Сред причините да напусне “Конгсберг” са желанието му да се състезава за клуб, където има повече елитни състезатели, има по-високи цели за Юкола и Tиомила и не на последно място се провеждат организирани тренировки през седмицата.
“Конкуренцията е движещата сила в развитието на състезателя. Смяната на обстановката също ще ме мотивира за по-сериозна подготовка. Мисля, че се спрях на един много сериозен отбор от всяка гледна точка. Клубът има около 240 членове и съм радостен, че и аз ще бъда един от тях през 2013”, допълни Иван Сираков.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново