Иван Попов и Моника Георгиева с призови класирания от “Вулпев – Бахчеванов”

Публикувано на чт, 25 юли 2013
126 четения

Двама състезатели от региона се представиха на ниво на международен турнир по лека атлетика “Вулпев – Бахчеванов”, проведен в Пловдив. Горнооряховката Моника Георгиева спечели сребърен медал в бягането на 800 метра при жените. Състезателката на “Локомотив 2010” спря хронометрите на 2.12,20 минути, което е най-доброто й постижение през сезона. Моника подобри с 2:76 секунди времето си, с което стана шампионка на България при девойките старша възраст в тази дисциплина по-рано през сезона. Победителка при жените стана националката Теодора Коларова от СК “Костенец”с резултат от 2:06.82 мин. При мъжете в тази дисциплина свищовлията Иван Попов и съотборникът му в клуб “Атлет” Сава Тодоров се откъснаха от основната група още в началото на първата обиколка. Тодоров бе по-бърз на финалната права и спечели с време 1.52,41 минути.
Иван Попов остана втори на 26 стотни след победителя. В края на тази седмица Иван Попов ще стартира в 66-ата Балканиада за мъже и жени.
Състезанието ще е първото, което ще се проведе на новата атлетическа писта на градския стадион в Стара Загора. Попов ще представя страната ни в дисциплината 1500 метра. На Балканиадата ще участва и състезателят на СК “Свилоза” (Свищов) Виктор Нинов, който е държавен шампион на скок на височина.
Стартовете в Стара Загора ще послужат за определяне на отбора на Балканите за “Първенството на гигантите”, което ще се състои в Лион на 31-и август. Участие там ще вземат отборите на Русия, САЩ, Франция, Германия, Италия, Украйна и сборните състави на Балканите и Скандинавия.
В Стара Загора националите ще имат последен шанс за покриване на нормативи за световното първенство за мъже и жени в Москва, което ще се проведе от 10 до 18 август.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново