Иван Попов е единадесети на “Бели крос” в Белград

Публикувано на ср, 30 ян. 2013
158 четения

Свищовският лекоатлет Иван Попов записа добро представяне в един от най- силните кросове на Балканите – Бели крос. 46-ото издание на международното състезание, което е кръг от престижната верига European Athletics Cross Country Permit Races на Европейската федерация по лека атлетика (ЕАА), се проведе в неделя в Белград. Трикратният бронзов медалист от балкански първенства за 2012 г. завърши на единадесето място при мъжете, които се състезаваха на 8000 метра. Иван Попов спря хронометрите на 26:26.5 мин.
Съотборникът му в клуб “Атлет” Митко Ценов се подреди на второ място. Европейският вицешампион в дисциплина за юноши измина дистанция от 8 км за 25:37.7 мин и беше изпреварен, с по-малко от секунда, единствено от Бене Барнабас (Унгария), който даде време от 25:36.8 мин.
На трета позиция се нареди друг унгарец Сабо Сандор с 25:46.0 мин. Иван Попов и Митко Ценов са състезатели на треньора Йоло Николов, който завърши на осма позиция. При жените на 3 км единствената българка Милица Мирчева се нареди четвърта, като беше изпреварена от представителките на домакините – Амела Терзич, Соня Столич и Сладжана Перунович.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново