Иван Момински стана победител в шахматния турнир за ветерани

Публикувано на чт, 23 февр. 2023
299 четения

Иван Момински спечели поредното издание на традиционния турнир по шахмат за ветерани, което бе за февруари. Надпреварата бе подновена през есента след двегодишно прекъсване заради пандемията. Ветераните отново мерят сили във Велико Търново в преследване на купата, която ще стане притежание на шахматиста, спечелил 6 издания на турнира.
Иван Момински стана победител, след като в деветте си срещи записа 8 победи и само едно реми срещу Живко Хлебаров. Без нито една загуба той събра сериозния актив от 8.5 точки. Втори е Атанас Атанасов с 4 победи, 4 ремита и една загуба и актив от 6 точки. Третото място зае Тончо Демирев с 5.5 точки от 4 победи, три ремита и две загуби.
Това е втората победа за Иван Момински в надпреварата. Двукратен победител досега е и гм Младен Гуджев. Купата ще спечели този, който вземе шест турнира, като не е задължително те да са последователни. По традиция финалистите са десет, като преди всеки турнир има и квалификации за влизане в основната схема. Следващото издание на турнира ще бъде през март.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново