Илиян Стребков с бронзов медал от откритото първенство на Германия

Публикувано на пт, 15 мар. 2013
822 четения

Сенсей Самир Мутишев и Илиян Стребков

Бронзовият медалист от световното първенство по карате киокушин – кан за юноши и девойки Илиян Стребков откри сезона с участие в отворения шампионат на Германия за подрастващи в Берлин. Състезателят на “Катана” се класира на трето място и се окичи с бронз при юноши младша възраст (до 16 години). 10 каратисти премериха сили в категория до 65 кг. В първия си мач Илиян побеждава представител на Германия, а след това надвива и състезател на Русия. На полуфинала Стребков е спрян от руснак с германски паспорт, информира треньорът му сенсей Самир Мутишев.
През миналата година Илиян Стребков, който е ученик в Професионалната гимназия по електроника, стана вицеевропейски шампион на първенството в Сарагоса и зае трето място на световното в Москва.
Междувременно 28 състезатели на карате киокушин клуб “Катана”, 20 от клуба в Левски и 10 от Павликени се включиха в проведения във В. Търново изпит за защита на “кю” степени. Специално за изпита в старата столица пристигна комисия, в която личаха имена на членовете на Управителния съвет на Българска карате киокушин федерация – сенсей Стоян Димов, сенсей Тихомир Атанасов, както и сенсей Стилиян Петров и сенсей Самир Мутишев.
По пътя към издигането в йерархията спортистите показаха уменията си в областта на най-твърдия стил карате, нивото на подготовка, силата, издръжливостта, способностите си при водене на бой и овладените от тях основни техники в това бойно изкуство. Изпитът бе ръководен от националния състезател Николай Йоргов.
“Доволен съм от уменията, показани от моите състезатели. Всичките 28 от тях защитиха степен, като при трима от тях това е седма”, каза сенсей Самир Мутишев.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново