Илия Пендов – старши треньор на ОФК “Павликени”: “Надявам се да вдигнем нивото на тима, сигурен съм, че ще изпълним целите”

Публикувано на вт, 21 ян. 2014
651 четения

Ръководството на ОФК “Павликени” представи официално вчера новия старши треньор на тима Илия Пендов. Той бе представен пред медиите от президента на клуба Цветан Цветков. Пендов до скоро бе на работа в “Локомотив” (ГО), където постигна ред успехи с подрастващите футболисти, а сега се заема с ново предизвикателство – задачата за оцеляване на “Павликени”.
– Г-н Пендов, как стартира отборът подготовката?
– Започнахме преди седмица, на 15 януари. Вече имам добри впечатления като организация и от желанието на Управителния съвет и президента на клуба, както и цялата общественост, която явно живее за футбола в града. Заварих група от 27 футболисти, включително с новите, които поканих за първа тренировка. Седмица по-късно реших да оставя от новите шест човека, на които ще разчитам.
– Кои са те?
– Вратарят Румен Русев, играл в “Етър” и в чужбина, нападателят Стефан Гинчев, който е местен, но бе и във “Видима-Раковски” и “Етър”, халфът Бисер Стоянов от школата на етърци, Мартин Йорданов от “Локо” (ГО), който може да играе и като халф, и като защитник. Също още Светослав Йорданов от школата на етърци, ляв външен халф, както и Веселин Тисовски, който беше в “Черно море” и “Етър”. Това са сигурните нови попълнения.
– Ще има ли още нови имена?
– Чакаме още двама играчи. Но местните ще бъдат приоритет и ще им бъде даван шанс за изява. Има още какво да научат във футбола, не са имали досега конкуренция и не са давали всичко от себе си.
– Договорихте ли вече контролите?
– Преди това искам да кажа, че първите ни два домакински мача от първенството срещу “Бдин” и “Етър” ще бъдат в Лесичери. Причината е, че теренът се затревява и ще бъде готов до края на март. Там ще са и контролните срещи. Вече се разбрахме за мач с “Лозен” (Лозен), искам първите контроли да са срещу водещи отбори от областната група, ще търсим “Левски” (Стражица), “Ресен”, ще поканим и “Лайтс”. Последните две контроли вече ще са срещу отбори от “В” група.
– Какви са вашите лични амбиции?
– Надявам се да вдигнем нивото, което заварих. За първи път попадам в отбор, който се бори за оцеляване (досега съм бил все във водещи отбори) и това за мен е едно предизвикателство. Залагаме на млади момчета и съм сигурен, че ще се справим. Целта ни си остава 8-10 място. Момчетата ще направят прехода от юношеския в мъжкия футбол, където досега не им е даван шанс. Идеята ни е да израснат и да играят доста време в този отбор, а вече от тях зависи дали ще ги забележи някой отбор.
– С колко човека разполагате от есента, всички ли остават и кои са водещите?
– Напусна само вратарят Иван Велков. 16 човека са от есента, като има и четирима контузени, които ще преценим, след като се възстановят. Като водещи състезатели на този етап виждам Борислав Гецов, Мартин Кръстев, Иван Златков, нападателят Милен Михайлов, който ми направи много добро впечатление. Целта ни е да имаме трима-четирима опитни състезатели, които да помагат на младите момчета, защото много талантливи момчета не могат да направят точно този преход и от това страда целият футбол в България. Когато вече има конкуренция и местните започнаха да дават резултати на тренировките, ясно е, че конкуренцията ражда качеството.
– Имате ли необходимите условия за тренировки?
– Закупихме доста аксесоари за тренировките – нови потници, стойки, шапки, топки ще се вземат, тренировъчни стълбички. Каквото бях поискал от ръководството, всичко беше закупено и съм много благодарен. Предстои да бъде закупена тренировъчна екипировка Joma. Това показва и сериозността на нещата, с които сме се захванали всички заедно.
– Завършена ли е селекцията и кои играчи още чакате?
– За съжаление идването на Пламен Иванов – Банана и Димитър Димитров на този етап няма да стане, но очакваме съгласието на Димитър Кушев, който е утвърден голмайстор. С евентуалното му идване нападението ни става много добро, трябва да намерим само и един опитен централен защитник. Смятам, че е напълно по силите ни да изпреварим поне няколко отбора в класирането.
сн. Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново