Игор Кислов идва за мача на легендите на “Етър” срещу “Манчестър Юнайтед”

Публикувано на пн, 18 мар. 2019
349 четения

Украинският нападател и шампион с “Етър” Игор Кислов пристига във Велико Търново отново, за да облече виолетовия екип, с който през 1991 г. спечели златните медали! Това ще стане на 11 октомври, когато шампионите от “Етър” ще срещнат ветераните на “Манчестър Юнайтед”.
Игор Кислов беше първият чужденец, ставал шампион на България, както и изобщо първият футболист от бившия СССР – първенец на друга страна (заедно с Михайличенко в “Сампдория”).
Някогашният таран, любимец на великотърновската публика, получи покана от организаторите от Националния фенклуб “Манчестър Юнайтед България”, които благодарение на нас се свързаха с него в Украйна. Игор Кислов откликна с огромно удоволствие и вече потвърди идването си.
“За мене ще бъде голямо удоволствие да облека отново екипа на “Етър”! От дълги години не съм идвал в България и ще се радвам да видя отново моите приятели”, заяви Кислов. Той още не е забравил българския език и говори свободно на него, след като живя у нас почти десет години. В Украйна Кислов се е видял с Ангел Червенков, който сега е треньор на местния “Черноморец”.
Игор Кислов ни разпита за своите бивши съотборници – Балъков, Киряков, Чакъров, Гайдарски, Бончо Генчев, Цанко Цветанов, както и за треньора Георги Василев. Разбрал е за кончината на Трифон Иванов. Специално разпита какво е нивото на “Етър” в момента, идват ли фенове на мачовете му, и остана доволен от възхода на отбора. “Предайте моите поздрави на г-н Василев, на Краси Балъков и целия му щаб, както и на привържениците на отбора, на всички, които ме помнят. Ще се видим наесен!”, добави Кислов.
Както вече съобщиха от Националния фенклуб “Манчестър Юнайтед България”, на 11 октомври ни очаква незабравимо шоу. 13 бивши футболисти на “червените дяволи” идват във В. Търново за мач срещу ветераните на “Етър”. Сред тях са Лий Мартин, Уес Браун, Ник Кълкин, Дейвид Мей, Ръсел Бидсмор, Сами Макирлой, покана вече е отправена и към Димитър Бербатов. За “Етър” се очаква да играят Балъков, Б. Генчев, Чакъров, Киряков, С. Христов, Попиванов, С. Димов, Ц. Цветанов, покани ще бъдат отправени до всички, а от треньорската скамейка отбора ще води Георги Василев. Очакванията са стадион “Ивайло” да се напълни до краен предел – нещо, което не е ставало факт от посрещането на националите от САЩ-94 през 1994 г. “Убедени сме, че стадион “Ивайло” ще е препълнен и ще стане невероятно шоу, което ще бъде истински футболен празник за всички”, заявиха организаторите.
Украинските медии вече съобщиха за поканата, отправена до Игор Кислов, като за признанието от бившия му клуб “Етър” писаха “Украинский футбол” и “Полтава 365”.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново