И “Лудогорец” разгроми “виолетовите”

Публикувано на чт, 9 май 2013
277 четения

И шампионът “Лудогорец” удари здраво “Етър”, като го разби с 5:1 в Сливен. “Виолетовите” успяха да организират мача най-вече заради прякото му предаване по телевизията, което носи финансови постъпления, но липсата на тренировки и треньор направи тима напълно небоеспособен. Домакините трудно успяваха да си подадат два поредни паса.
Въпреки това интригата на терена дълго се запази, най-вече заради пълната неконцентрираност на играчите на лидера. До 25-ата минута “Лудогорец” почти нямаше положение, с изключение на две избити от защитниците на “Етър” топки пред вратата. После обаче етърци отпаднаха физически и съперникът натисна здраво, като започна да създава положение след положение.
Въпреки това гол така и не падаше. В 25-ата минута Димо Бакалов закъсня да засече топката след пас на Иван Стоянов, в следващата минута самият Стоянов стреля от воле, но Филипович изби. Веднага след това сърбинът отрази и нов далечен удар.
В 30-ата минута Бургзорг стреля над вратата, а при следващата атака колумбиецът Ернандес отправи нисък шут, но отново вратарят улови. Йордан Минев в 33-ата минута изскочи сам, но би във вратаря, а Иван Стоянов от фаул прати топката до гредата. В 42-ата минута Минев центрира към Бакалов, който стреля с глава, но Филипович спаси.
Тъкмо изглеждаше, че етърци ще устискат нулевото равенство до почивката, когато гостите се отпушиха. Тон даде халфът Светослав Дяков, който бе изведен от Ернандес в 43-ата минута и вкара за 1:0. За жалост още след центъра Иван Стоянов за пореден път нахлу опасно отдясно и изведе отново капитана Дяков, който вдигна на 2:0. Това окончателно реши мача.
“Етър” излезе в доста необичаен състав, а от скамейката бе воден от треньора на вратарите Румен Данков. В началото на втората част той направи три смени, като извади изморените Николаев, Мехмет и Хримович и пусна Любенов, Рисхолт и Циенциала. В 52-ата минута етърци създадоха първото си опасно полжение и пропуснаха чист гол. Саидходжа и Карлсон излязоха сами срещу един бранител, но Муши се полакоми и вместо да пусне на свободния си съотборник, реши да бие сам високо над вратата.
В 63-ата минута Стоянов проби и стреля неспасяемо за 0:3. Опасен удар на Безяк бе спасен от Филипович, но в 70-ата минута и Безяк се разписа сред голмайсторите. Той отправи два последователни удара, като първият срещна тялото на защитник, но при добавката стана 0:4. Не след дълго шампионите вкараха и пети гол чрез Иван Стоянов. Влезлият като резерва Гъргоров също можеше да се разпише, но ударът му мина до гредата.
В даденото от рефера продължение Славомир Циенциала получи топката от Саидходжа и с плътен удар вкара почетен гол за 1:5. Дано този гол не се окаже и последният за “Етър” в “А” група, защото не е ясно дали повече мачове ще има. Днес трябва да се разбере ще играе ли отборът в следващия по програма двубой, който е домакинство на “Черноморец” на 13 май (понеделник).
“Етър” – “Лудогорец” 1:5
Голмайстори: 0:1 Дяков (43), 0:2 Дяков (44), 0:3 Стоянов (63), 0:4 Безяк (70), 0:5 Стоянов (77), 1:5 Циенциала (90)
“Етър”: Филипович, Мехмет (52 Любенов), Кастелана, Хримович (55 Рисхолт), Николаев (52 Циенциала), Рикама, Махамат, Фей, Шайесте, Саидходжа, Карлсон.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново