И девойките старша възраст на “Етър-64” взеха купата на България по хандбал

Публикувано на пн, 22 Апр. 2013
464 четения

Президентът на клуба Атанас Атанасов връчва купата на Деница Иванова.

След 15-годишните хандбалистки сега и девойките старша възраст “отмъстиха” на “Бъки” заради женския тим за загубата във финала за купата на България. Възпитаничките на Йонка Генчева грабнаха купата по най-категоричен начин на финалите, играни във Велико Търново. Великотърновки взеха убедителни 4 победи – и в предварителната група, и на полуфинала и във финалния мач.
Общо шест отбора спориха за купата в ДКС “Васил Левски”. Нашите бяха в предварителна група заедно с “Панагюрище” и “Васил Левски” (Нови пазар). Етърки удариха с 26:20 (12:8) тима от Панагюрище, а новопазарки бяха победени още по-категорично с 27:17 (14:7).
На полуфинала великотърновки се справиха с ХК “Шумен” с 26:18 (6:9) и достигнаха до спора за златото, където ги очакваха основните им съпернички от габровския “Бъки”. Гостенките дръпнаха с 0:2, след което младите етърки изравниха, а в 9-ата минута вече водеха с 8:5. От този момент нататък “виолетовите” постоянно поддържаха аванса си и не позволиха изненади. Почивката дойде при 18:11, а краят при 29:22 за великотърновки, приветствани от своята вярна публика.
“Тези момичета за първи път спечелиха купата на страната и се гордея с тях. Показаха, че са много добър колектив, оказвайки си взаимопомощ на терена, и нямам никакви притеснения за попълване състава на женския отбор, разчитайки на тях. На финалите показахме най-доброто от хандбала във всички фази на играта. Благодаря на многобройната публика, която ни подкрепи”, коментира Йонка Генчева.
Вратарката Ивона Петкова бе избрана за № 1 на своя пост и влезе в идеалната седмица на турнира. В нея попаднаха още десният гард Деница Иванова и пивотът Дария Събева. Наградата за най-полезен състезател стана притежание на Станислава Димитрова. “Етър-64” пък отличи със специален приз Мирела Павлова, която след претърпяна атроскопия се върна бързо в залата и игра силно в мачовете.
Със златните медали се окичиха още: Петя Кръстева, която бе преквалифицирана от дясно крило в разпределител, но игра страхотно, Ренета Ангелова, Първолета Димова, Кристина Стефанова, Полина Генчева, Християна Гавраилова, Виолета Христова, Габриела Янкова и Анна Костадинова.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново