Христо Иванов вече 500 минути без допуснат гол

Публикувано на вт, 19 Февр. 2019
95 четения

Вратарят на “Етър” Христо Иванов е с неофициален рекорд за суха мрежа. Той не е допускал гол в мрежата си вече точно 500 минути! За последно Христо Иванов извади топката от вратата си в 55-ата минута на мача с “Левски” преди два месеца и половина. После във финалния за годината мач със “Септември” и днес в първия пролетен двубой срещу “Дунав” пази по 90 минути без гол.
На контролните мачове срещу “Спартак” (Пл), “Динамо” (Загреб), “Лех” (Познан), “Висла” (Краков) и “Кемницер” той игра по едно полувреме, пак без допуснато попадение, както и на контролата с ЦСКА, когато бе сменен в 60-ата минута.
Нападателят Даниел Младенов бе избран за Играч на мача “Етър” – “Дунав”. “Този резултат малко заблуждава, защото през първото полувреме “Дунав” стоеше много добре на терена. Понякога победата е въпрос на шанс, на индивидуални качества, на колектива, който имаме. Тя не дойде така лесно, трябваше да се раздаваме на максимум и сега заслужено се радваме.
Естествено, че апетитът идва с яденето. Направихме една добра подготовка, играхме със силни отбори. Фактът, че ги победихме, носи у хората големи очаквания. Играем мач за мач, дано всички сме заедно, защото идват още тежки мачове. Нямаме някакви фикс идеи за шестицата, знаем миналата година къде бяхме и какви баражи играхме”, коментира Младенов.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново