Христо Иванов сложи край на кариерата си

Публикувано на вт, 10 ян. 2023
399 четения

Досегашният вратар на “Етър” и играещ треньор на вратарите Христо Иванов сложи край на богатата си футболната си кариера.

“Прекратявам състезателната си кариера и изобщо футболната си дейност. Причината е, че предприемам друго предизвикателство в живата си”, съобщи 40-годишният досегашен страж на “болярите”. “Благодаря на всички в “Етър”, както и на привържениците на отбора за подкрепата към мен през годините! Пожелавам успех на отбора да се завърне там, където му е мястото”, добави Христо Иванов.

Той дойде в “Етър” през лятото на 2017 г. и игра 4 сезона в Първа лига и сезон и половина във втория ешалон, стигна и до националния отбор. Със своите 114 мача за “виолетовите” в елита изравни рекорда на Николай Донев по участия на вратар в “А” група. С мачовете му във Втора лига участията му в първенството са 127, а общо в кариерата му – над 430.

“Благодарим на Ицо за огромния му принос към “Етър” през последните години! Рекордните му участия в елита с екипа на “виолетовите” са достатъчно доказателство за постигнатото от него в нашия клуб. Пожелаваме му успех в новите поприща!”, заяви президентът на клуба Деян Куздов.

В момента се водят разговори за привличане на треньор на вратарите, като не е изключено това да е много добре познато име.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново