Христо Иванов подсили “Етър-2”, “болярите” направиха 1:1 във Враца

Публикувано на ср, 15 мар. 2023
203 четения

Христо Иванов се завърна на терена, като пази за дублиращия отбор на “Етър” в днешното гостуване на “Ботев-2” (Враца), завършило 1:1. Опитният вратар вече бе картотекиран в Зоналния съвет на БФС и днес дебютира за втория отбор, като ще пази само в някои от мачовете, когато служебните ангажименти му позволяват.
В началото на годината 40-годишният страж реши да сложи край на професионалната си кариера. Той дойде в “Етър” през лятото на 2017 г. и игра 4 сезона в Първа лига и година и половина във втория ешелон, стигна и до националния отбор. Със своите 114 мача за “виолетовите” в елита изравни рекорда на Николай Донев по участия на вратар в “А” група. С мачовете му във Втора лига участията му в първенството са 127, а общо в кариерата му – над 430. Рекордьор е по избиране от зрителите за Играч на мача в двубоите на етърци в елита.
В крайна сметка по подобие на нападателя Иван Петков, който стана играещ помощник-треньор на младите момчета от втория отбор на “Етър”, Христо Иванов е решил да помогне с опита си на тима в предстоящите трудни битки.
Етърци продължават без загуба през пролетния полусезон и вече се измъкнаха от последното място, но определено трябва да съжаляват за равенството във Враца. Тимът гостува на “Ботев-2”, който бе с 5 точки напред в класирането, но изпусна важна победа.
“Виолетовите” водеха с 0:1, но пропуснаха 3-4 положения и накрая получиха изравнителен гол. Още в 3-та минута Росен Върбишки получи растежение и бе заменен принудително от Траян Димитров. Именно той в 10-ата минута след една комбинация през центъра излезе сам срещу вратаря и насочи топката в мрежата. Последваха още куп атаки и няколко добри положения, но Александър Гугучков, Калоян Ненчев и Траян Димитров не успяха с втори гол да решат мача.
В 85-ата минута след едно центриране Петър Кепов остана непокрит и с удар от въздуха измъкна едната точка за домакините.
“Етър-2” заема предпоследното 12-о място с 12 точки, като е с три повече от последния “Локомотив” (Дряново). По наредба от групата ще изпадне само последният в класирането. В следващия кръг етърци приемат “Левски-2007” (Левски) и ще преследват задължителна победа.
“Етър-2”: Христо Иванов, Исмаил Ибрямов, Росен Върбишки (3 Траян Димитров), Ивалин Петков, Ивелин Иванов, Атанас Атанасов, Денис Мартинов, Георги Иванов, Александър Краев, Калоян Ненчев, Александър Гугучков.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново