Христо Иванов обяви на търг екипа си в помощ на болно дете

Публикувано на пн, 10 юни 2019
126 четения

Вратарят на “Етър” и на националния отбор Христо Иванов направи чудесен хуманен жест. Стражът обяви екипа си с № 1 от великотърновския тим на търг, като парите ще бъдат внесени в сметката на болната Вивиян Валериева Костова. 7-годишната Виви се бори с много тежко заболяване и още от миналата есен в цялата страна тече кампания за набиране на средства за лечението ѝ, в която се включиха известни имена като Ники Кънчев, певицата Кали и много други.
Христо Иванов се включи в кампанията, като обяви на търг екипа си. Тръгът ще приключи на 25 юни в 22 ч., а началната цена е 80 лв. “Скъпи приятели! Екипът на Христо Иванов (“Етър”) се продава на търг за една много важна кауза! Искаме да помогнем на Виви в борбата ѝ с коварна болест! Който иска да помогне, нека наддава в коментарите! Търгът ще приключи на 25.06.2019 г. в 22 ч. В коментар ще сложа линка към страничката Бъдеще за Виви! Сумата, от която започваме, е 80 лв.”, написа Христо Иванов в профила си.
За броени часове предлаганата сума за екипа вече стигна 200 лв., а има още половин месец до края на търга.
Неотдавна друг бивш футболист на “виолетовите” – дългогодишният капитан на “Етър 1924” Мариян Генов, продаде на такъв търг първия си екип от отбора за сумата от 500 лв., които преведе по сметката на Никол Владкова. Никол има нужда от средства за лечение на рядко заболяване, а именно сарком на меките тъкани. Средствата от друг свой екип, с който Генов има изиграни над 200 мача за етърци, бяха дарени на треньора по тенис на маса от Полски Тръмбеш Емил Йорданов, който страда от латерална амиотрофична склероза.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново