ХК “Етър-64” измъкна 23:23 от “Свиленград”

Публикувано на вт, 26 мар. 2019
71 четения

Хандбалистките на “Етър-64” отново не успяха да победят “Свиленград” в мач от плейофите с изключително значение за великотърновки. Възпитаничките на Йонка Генчева се нуждаеха от пълен успех, за да оглавят класирането преди гостуването на “Бъки” в последния двубой преди полуфиналите. Етърки губеха в ДКС “В. Левски” с 6 гола, но накрая стигнаха пак до равенство – 23:23.
На практика и и двата отбора могат да съжаляват за пропуснатата победа. Домакините поведоха с 1:0, но с четири поредни гола свиленградчанки обърнаха до 1:4 и продължиха да поддържат предимство в резултата почти през цялото време, най-вече заради спасяванията на бившата етърка Гергана Александрова и силната игра на Стефка Агова. След четвърт час игра гол за гол разликата набъбна в тяхна полза в края на първото полувреме и краят му дойде при 9:13.
Гостенките започнаха по-добре и втората част с две безответни попадения на Роксана Радева и Стефка Агова за 9:15. Петя Кръстева отговори с гол за 10:15, след което Агова бе отстранена за две минути. Домакините обаче пропуснаха шанса да стопят пасива и той се запази. В 43-тата минута авансът на свиленградчанки пак стигна 6 гола – 14:20. “Етър-64” тръгна за обрат в последните 8 минути от мача. Деси Николова затвори вратата си, а “виолетовите” продължиха да натискат и да топят разликата, но припряност и пропуски при контраатаки им попречиха да стигнат до пълен обрат в мача.
Петя Кръстева изравни 20 секунди преди края, а за финал Десислава Николова спаси деветка след финалната сирена и запази точката за домакините. Най-резултатна за “Етър-64” със 7 гола беше Кристиана Караманлиева, а по 4 пъти се разписаха Миглена Христова и Петя Кръстева. За “Свиленград” по 6 попадения реализираха Кристина Миланова и Стефка Агова.
“И двата отбора могат да съжаляват за изпуснатата победа. “Свиленград” водеше до последно, но нашият отбор в последните осем минути превъзхождаше тотално и пропусна ситуации за пълен обрат. В тези минути Деси Николова бе тази, която познаваме всички, но направихме пропуски в атаките”, коментира президентът на клуба Атанас Атанасов.
След ремито “Свиленград” излезе начело с 5 точки, следван с по 4 точки от етърки и от шампионките от “Бъки”, които ще се срещнат помежду си в Габрово идната неделя. Ако “Етър-64” бие, става първи, ако загуби – остава трети преди полуфиналите. При победа днес обаче равенство в Габрово щеше да гарантира първото място, а сега евентуално ще гарантира второто. На полуфиналите първият ще срещне четвъртия “Шумен”, а вторият и третият играят помежду си, но отборите с по-предно място в класирането ще имат предимството да са домакини при разменени победи и евентуален трети мач.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново