Хандбалното първенство за жени ще бъде доиграно през септември

Публикувано на ср, 20 май 2020
79 четения

Прекъснатият заради пандемията от коронавирус сезон в първенствата на България по хандбал се очаква да бъде доигран през септември.
Управителният съвет на Българската федерация по хандбал ще се събере на заседание на 30 май, на което ще бъде взето окончателно решение. Форматът на шампионатите ще бъде променен, като титлите при мъжете и при жените ще бъдат решени с финални четворки на директни елиминации в един уикенд, а не с полуфинални и финални серии с определяне на победителите в 2 от 3 мача. Ситуацията при дамите е по-лека, тъй като до края на редовния сезон остава да се доиграят още четири срещи, което може да стане в рамките на седмица, а след това първите четири в класирането да определят шампиона и медалистите в още четири срещи (полуфинали, мач за третото място и финал) в една зала в рамките на един уикенд. Идеята е сезонът при жените да стартира около средата на септември и да се довърши до края на месеца, а след седмица пауза да започне и кампания 2020/2021.
По-сложно е положението при мъжете, където остава да се изиграят общо шест срещи от редовния сезон, финалната четворка в шампионата, както и финалната четворка в турнира за купата на България. Поради тази причина се очаква мъжкият шампионат да бъде подновен още в началото на септември, за да може да приключи също до края на месеца.
Хандбалните клубове планират да рестартират подготовка през август. Има и вариант за прекратяване на сезоните и обявяване на временното класиране за крайно, но той е малко вероятен, тъй като е необходимо пълно единодушие на участващите отбори, а има няколко клуба, които искат кампанията да бъде довършена.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново