Хандбалният “Локомотив” загуби първия мач от европейските клубни турнири

Публикувано на чт, 3 Ное. 2022
115 четения

Горнооряховският “Локомотив” загуби първото си гостуване в тазгодишните европейски турнири. “Железничарите” бяха победени от шампиона на Нидерландия и Белгия “Kembit-Lions” с 39:17(20:9) в среща от втория кръг на ЕHF European Сup, изиграла се в многофункционална спортна зала “Fletcher” Sittard.
Домакините започнаха срещата по-уверено. Поведоха в самото начало с 4:2 и след серия от пет безответни попадения си осигуриха комфортна преднина, която постепенно увеличиха до 20:9 в края на полувремето. През втората част отборът на “Kembit-Lions” продължи да доминира. Железничарите не успяха да се противопоставят и загубиха със 17:39. Георги Стоянов беше определен за играч на мача от отбора на “Локомотив”.
“Благодарим на нашите домакини за гостоприемството и предоставените прекрасни условия на пребиваване! Благодарим за топлите думи при посрещането! За нас тези мачове са трупане на безценен организационен и игрови опит. В реванша ще играем изцяло за нашата публика”, заяви ст. треньорът на “Локомотив” Йордан Димитров.
Реваншът между двата състава е в събота, 5 ноември, от 19 ч. в зала “Орловец” в Габрово.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново