Хандбалният “Локомотив” победи “Шумен-61”

Публикувано на ср, 7 окт. 2020
482 четения

Хандбалният “Локомотив” (Горна Оряховица) победи “Шумен-61” с 26:23 в мач от III кръг на А група. На бърз мач, изпълнен с единоборства и обрати се насладиха феновете на играта в зала “Никола Петров”. В началото гостите бяха по-настоятелни пред гола и поведоха с 1:3. Домакините реагираха светкавично и изравниха 4:4 в 9-ата мин. Последва абсолютно равностойна игра и поравно голове в двете врати – 7:7 в 15-та мин. и 10:10 в 25-та мин. Напълно заслужено двата отбора се оттеглиха на почивката при 12:12.
Втората част започна с размяна на голове и ново равенство 15:15 в 38-ма мин. Това беше и преломният момент за “железничарите”, които с бързи пробиви отбелязаха три безответни гола и поведоха 18:15 в 42-ра мин. Тази преднина внесе спокойствие сред черно-белите, които успяха да я задържат до крайното 26:23. След третия кръг “Локомотив” е втори с 4 т. и мач по-малко.
“Щастлив съм от победата. Изключително тежък мач. Основната част от отбора на Шумен е съставен от състезатели на шампиона “Локомотив” (Варна). Успяхме да запазим хладнокръвие и да победим. Момчетата оставиха сърцата си на терена. Пред очите ми те израстват и се превръщат в едни млади мъже. Новото попълнение Станислав Добрев днес се включи много добре. Получи се една сплав между младостта и опита. Това ни донесе и победата. Поздравявам шуменци за мъжката игра. Въпреки искрите на терена, извън него ние сме приятели. Така трябва да бъде и занапред”, заяви Йордан Димитров от щаба на горнооряховчани.
“Локо”: Георги Маринов, Стефан Димитров, Исмет Хаджиев, Йордан Михнев, Любослав Димитров, Радослав Йорданов, Владислав Йоргов, Станислав Добрев, Велимир Даскалов, Емилиян Синигеров, Петър Николов, Николай Генов, Михаел Иванов, Георги Кръстев, Николай Москов, Пресиян Стоянов.
Страницата подготви
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново