Хандбалистите на “Локо” (ГО) останаха на секунда от победата

Публикувано на чт, 7 февр. 2019
57 четения

Точно една секунда не стигна на хандбалистите на “Локомотив” (ГО), които са шести в “А” група при мъжете, да победят третия “Чардафон” (Габрово). Горнооряховчани водеха у дома с 26:25 до последната секунда в мач от 12-ия кръг на елитната група, но накрая трябваше да се задоволят с реми.
В препълнената зала “Никола Петров” феновете, сред които гости от Габрово и В. Търново, се насладиха на един зрелищен хандбален двубой, изпълнен с множество драматични моменти. Подкрепяни от вярната си публика, домакините започнаха по-уверено и поведоха с 4:3 в 10-ата минута. Младите “железничари” продължиха да контролират мача, поддържаха преднина и заслужено се оттеглиха на почивката при резултат 12:10.
Двубоят продължи с лека преднина на домакините и след почивката и чак в 39-ата минута гостите успяха да изравнят за 15:15. Силни изяви на вратаря на “Локо” (ГО) Георги Маринов дадоха увереност на горнооряховчани и те отново поведоха с 19:16 в 45-ата минута. Последва ново равенство – 23:23 в 50-ата. В последните минути домакините играха с човек по-малко. Първо беше дисквалифициран Любослав Димитров, след това за две минути беше наказан и Михаел Иванов. Въпреки това “железничарите” водеха с 26:25, но в последната секунда преди финалната сирена гостите успяха да отбележат за крайното 26:26. Въпреки драматичния развой публиката в спортна зала “Никола Петров” поздрави своите състезатели за сърцатата игра.
“Локомотив”: В. Лазаров, Г. Маринов, И. Хаджиев, Р. Йорданов, Й. Михнев, Т. Калчев, В. Даскалов, П. Николов, Л. Димитров, Вл. Йоргов, Е. Синигеров, Пр. Митев, М. Иванов, Н. Генов, В. Боев, В. Георгиев.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново