Горнооряховските боксьори с разочароващ старт на първото държавно първенство

Публикувано на пт, 16 апр. 2021
113 четения

Като разочароващо оценяват представянето на своите юноши в първия кръг на Държавния лично-отборен шампионат треньорите и ръководителите на Боксов клуб “Локомотив”. На ринга в Кърджали се качиха 8 състезатели на “Локо”, а в техния ъгъл застана помощник-треньорът в клуба Борислав Иванов. Двама от тях са пълни дебютанти – Диян Михайлов в кат. 54 кг и Павел Люцов в кат. 66 кг. Тяхното представяне обаче се оказа най-задоволяващо, въпреки че загубиха още в първия кръг.
Големи бяха очакванията от Йоан Стефанов в кат. 44 кг, Виктор Костов в 63 кг и Енчо Стефанов в кат. +80. И тримата са печелили отличия от предишни първенства, Йоан и Енчо са златни медалисти от последното си участие. От тях се чакаха медали, защо не и златни. В крайна сметка Енчо спечели бронз, но само с една спечелена битка. Той започна силно и нокаутира противника си в първия кръг, но след това загуби и не стигна финал. В бокса отпадналите на полуфинала не играят мач за бронза, а и двамата получават медал.
“Йоан и Виктор отпаднаха още в първия кръг от съперници, които трябваше да победят с лекота. Все още анализираме какво се случи, защото момчетата се готвеха много добре, показаха много добри игри в спарингите, които организирахме. Може би ги натоварихме с нашите очаквания и прегоряха. Но важното е, че не показаха това, на което са способни и очевидно трябва да променим нещо в подготовката. Трябва да работим както за повече издръжливост, така и за психическа устойчивост”, коментира старши треньорът Захари Мутафчиев.
Като се изключи двамата дебютанти, добро представяне направи и Александър Димитров в кат. 66 кг, който се връща на ринга след повече от година отсъствие. Той започна с победа и беше равностоен във втората си среща. Съдиите обаче отредиха победата на съперника му и Александър остана извън медалите, но пък показа добър бокс и израстване. Николай Мирчев в кат. 54 кг и Кристиян Ганчев в кат. 63 кг също не можаха да направят по-добър резултат.
“Момчетата ни са получили похвали, че играят красив бокс, но трябва още много да работим, за да направим играта им ефективна. След месец и половина е следващото им състезание, надявам се дотогава да сме успели да променим нещо и да стигнем и до победи. За тях, особено за тези, които тепърва започват, е важно да не се отказват и да продължат да влагат усилия в тренировките. Клубът ни е амбициран да създаде своя школа, а за да изградим традиции, ни трябва време. Така че, да, разочаровани сме, но продължаваме”, каза още Захари Мутафчиев.
След месец е първенството и на младежите, в което “Локомотив” ще участва с трима пълни новаци. От тях се очаква не да печелят медали, а да покажат добър бокс.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново