Горнооряховските акробати с 21 медала от държавния индивидуален шампионат

Публикувано на ср, 14 окт. 2020
65 четения

Общо 21 медала, сред които и два златни и един сребърен в многобоя, спечелиха горнооряховчани от държавния индивидуален шампионат по спортна акробатика в зала “Никола Петров”. Грабнаха ги 7 състезатели на двата горнооряховски клуба – “Акро Нова” и “Джим денс” – в темповата и балансова комбинация и в многобоя.
Победители на тройка жени във възраст 9-16 години в многобоя станаха Ванеса Стойчева, Елеонора Помакова и Михаела Ганчева от “Акро Нова”. Шампиони във възраст 10-18 г. са братята Мартин и Данаил Николови от “Джим денс”. Сребърни медалисти в многобоя на двойки жени във възраст 9-16 години станаха Магдалена Тодорова и Елина Хинкова от “Акро Нова”.
Още един състезател на “Акро Нова” – Ивайло Люцканов, се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка. Той спечели златото на двойка мъже във възраст 11-19 г. с партньора си Григор Рашев, който е състезател на ЦСКА. Горнооряховчанинът Теодор Великов пък грабна златото в смесената двойка за мъже и жени. Теодор представя “Нефтохимик” заедно с партньорката си – шампионката от Младежката олимпиада Мариела Костадинова. Двойката Румяна Тончева и Михаела Илиева от “Акро Нова” остана на пето място във възраст 8-15 години.
Първенството се проведе в Горна Оряховица, след като бе отказано от Айтос, и след края на надпреварата домакините получиха специални благодарности от федерацията за това, че за съвсем кратко време успяха да подготвят състезанието. След месец в зала “Никола Петров” отново ще има акробатика, но този път с най-малките от първенството “Млад олимпиец”.
Изпълненията на акробатите бяха наблюдавани от трима големи специалисти – създателя на този спорт в Горна Оряховица и почетен гражданин на града Иван Стойчев, Матей Тодоров – дългогодишен национален селекционер на Великобритания, и треньора на българския национален треньор Драгомир Драганов. Въпреки трудностите тази година и прекъсването на тренировките през пролетта акробатиката върви нагоре, смятат тримата.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново