Горнооряховски хандбалисти се класираха за участие в Световните ученически игри

Публикувано на чт, 4 юли 2019
57 четения

Отборът по хандбал на професионална гимназия по електротехника и електроника “М. В. Ломоносов” стана шампион в националните ученически игри. Със спечелването на турнира в Добрич “ломоносовци” си осигуриха участие на Световните ученически игри по хандбал през 2020 година, които ще се проведат в Сърбия. През миналата година момчетата участваха на Световните ученически игри в Доха, Катар.
На националния турнир в Добрич те спечелиха четири поредни категорични победи и по този начин станаха шампиони във възрастова група 8-10 клас. Горнооряховчани се наложиха в груповата фаза над ЕГ “Гео Милев” от Добрич с 33:11 и над НПГ “Димитър Талев” от Гоце Делчев с 37:16. В решаващите мачове възпитаниците на професионалната гимназия по електротехника и електроника надиграха на полуфинал ПТГ – Варна, с резултат 35:26, а във финалния мач победиха и ПГМЕЕ – Бургас с 33:23.
Трима горнооряховски хандбалисти влязоха в златната седмица за финалния турнир. Това са Михаел Иванов, Георги Кръстев и Мариус Луканов.
Кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев прие отбора по хандбал на ПГЕЕ “М. В. Ломоносов” на среща в Гербовата зала на Общината. На нея присъстваха и директорът на училището инж. Милена Димитрова, както и преподавателите по физическо възпитание Искра Благинова и Иван Генов. По традиция момчетата връчиха златен медал на инж. Добрев. Градоначалникът пожела на всички весела ваканция, спокойно лято и нови успехи през следващата учебна година.

Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново