Горна Оряховица няма да домакинства на турнира “Никола Петров”

Публикувано на пн, 18 Ное. 2013
193 четения

Българската федерацията по борба отказа да даде на Горна Оряховица домакинството на Международния турнир по класическа борба за мъже “Никола Петров”. Федерацията аргументира решението си с причини от спортно-технически и финансов характер.
Замисълът беше родният град на най-силния човек на 19 век да приеме турнир в чест на 140-ата годишнина от рождението му, като първоначално Федерацията подкрепи идеята. Беше направен ремонт на залата по борба, както и на основната зала, носеща името на бореца. Самата спортна зала в Горна Оряховица е открита в чест на 100-годишнината на Никола Петров и първото състезание в нея е именно турнирът на негово име.
В крайна сметка обаче Федерацията отказа да прави турнир в Горна Оряховица.
“По причини от спортно-технически и финансов характер двата традиционни международни турнира от календара на ФИЛА – “Никола Петров” и “Дан Колов” по класическа и свободна борба за мъже и жени ще се проведат едновременно в гр. София на 21-23.02.2014 г. Моля, приемете нашето най-искрено съжаление, както и сърдечни пожелания за успешна съвместна дейност и занапред”, пише в писмото на генералния секретар на Федерацията Валентин Савов до Община Г. Оряховица.
Г. КРЪСТЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново