Гм Радослав Димитров спечели турнир във Франция

Публикувано на чт, 23 февр. 2023
50 четения

Престижен успех в кариерата си записа великотърновският гросмайстор Радослав Димитров, който вече е състезател на Шахматен клуб “Етър”. Той спечели безапелационно силния международен турнир в Гингам (Франция).
Радослав постигна впечатляващите 8,5 точки от 9 кръга и повиши своя рейтинг. Турнирът се проведе в продължение на седмица във френския град с участието на над 70 състезатели. След успеха в Гингам гм Радослав Димитров се включи в традиционния турнир в Кан, като участието му продължава и в момента.
В Пловдив пък се проведе турнир по шахмат за младежи по случай “Масленица” с участието на 59 украински бежанци и български деца. Младата надежда от Украйна Полина Басова спечели безапелационно турнира със 7 точки. Тя бе лично наградена от украинския консул с купа, златен медал и смартфон. По-голямата сестра на Полина – Юлия Басова, завоюва бронзов медал с 5,5 точки. Техният най-малък брат Никита завърши с 5 точки. Първите 6 деца получиха предметни награди. От тази година младите украински състезатели са картотекирани в ШК “Етър”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново