Георги Кабаков ще свири двубоя между “Берое” и “Етър” утре

Публикувано на ср, 20 февр. 2019
89 четения

Пловдивският рефер Георги Кабаков ще свири мача между “Берое” и “Етър”, който е в четвъртък, 21 февруари, от 17:30 ч. в Стара Загора. Негови асистенти са Диян Вълков и Мартин Маргаритов, четвърти съдия е Николай Йорданов, а съдийски наблюдател – Евгени Георгиев.
Този сезон Кабаков още не е ръководил мач на етърци, а миналия сезон свири гостуването им на “Верея”, загубено с 2:0, и двете домакинства срещу “Пирин”, спечелени с по 2:1.
“Виолетовите” днес ще направят закрита тренировка на стадион “Ивайло” и по тази причина достъпът до лекоатлетическата писта за граждани няма да бъде възможен от 15:30 до 17:15 ч., съобщиха от ОП “Спортни имоти и прояви”.
Футболистът на “Берое” Ерол Алкан ще пропусне мача на своя тим срещу “Етър”, след като бе наказан за една среща от Дисциплинарната комисия на БФС. Наказани играчи от “виолетовите” няма.
Най-любопитното от решенията на комисията е, че аутсайдерът “Верея” отнесе общо 16 000 лв. глоби. Санкциите са заради нередовен треньор и заради получен от УЕФА сигнал за съмнения за участие на клуба в уговорен мач. “Верея” е глобен с 10 000 лева за това, че новият треньор Олександер Севидов е бил на пистата, въпреки че няма право. Самият Севидов понася санкция от още 1000 лева “за ръководене на отбор без правоспособност”.
Клубът трябва да плати и 5000 лева заради постъпило от УЕФА официално уведомление “за сериозни съмнения за участие в срещи от първенствата, турнира за Купа “България”, Суперкупата или други с предварително уговорен резултат”. Става въпрос за три мача на “Верея”, в които софтуерно са засечени подозрителни залози. Това са двубоите със “Славия” (0:4), “Берое” (0:5) и ЦСКА (0:1). Глобата е наложена, защото това е третото провинение на “Верея” по тази точка. При всяко следващо глобата се удвоява.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново