Футболните рефери чисти от Covid-19, правиха физически тестове на “Ивайло”

Публикувано на пн, 1 юни 2020
141 четения

Всички елитни футболни рефери у нас са здрави, те направиха задължителните PCR-тестове, а пробите им за коронавирус са отрицателни, съобщи шефът на Съдийската комисия на БФС Костадин Стоичков.
Съдиите покриваха и физически тестове преди подновяването на сезона, които също трябва да издържат. Реферите от Южна България го сториха в София, а тези от Северна България – на лекоатлетическата писта на стадион “Ивайло”. В нормативите се включиха 21 арбитри, в това число ръководещи срещи в елита и тези със звездички от ранглистата на Втора лига.
Реферите от Велико Търново започнаха подготовка веднага, след като бе разрешено ползването на лекоатлетическите съоръжения в средата на май. Преди това всеки от тях можеше да тренира само индивидуално, но отворената лекоатлетическа писта на стадион “Ивайло” и обявените нови правила за подготовка позволиха на арбитрите да тренират и на малки групи при спазване на всички противоепидемични мерки. По график те ползват съоръжението три пъти седмично, под ръководството на треньора Свилен Митрофанов.
Направените вече наряди за 25-ия кръг в Първа лига, който трябваше да е през март, остава в сила, обяви шефът на Съдийската комисия на БФС Костадин Стоичков. Това означава, че мачът “Локо” (Пд) – “Етър” ще бъде ръководен от Волен Чинков.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново