Футболистките на “Етър” и “Джуниър бенд” заедно в Царево

Публикувано на ср, 4 Сеп. 2019
455 четения

Спорт и музика на младите великотърновски таланти се сляха заедно в Царево. Футболистките на “Етър”, които бяха на предсезонна подготовка в Китен, уважила концерта на духовия оркестър на СУ “Емилиян Станев” “Джуниър бенд” в Царево, като аплодираха изпълненията им и след съвместната снимка взаимно си пожелаха успехи.
Възпитаничките на треньора Валентин Витанов бяха на петдневен подготвителен лагер в Китен. Там освен тренировките изиграха и контролна среща срещу момчетата от “Бенковски” (София), която завърши наравно 8:8.
Две националки на “Етър” бяха призовани в тима на България до 17 години – Симона Стоянова и Йоана Стефанова. Тимът ни игра два приятелски мача срещу връстничките си от Ирландия, като първият завърши 0:0, а втория нашите спечелиха с 2:0. Първото попадение в мача бе именно на Симона Стоянова. Недрет Заструг пък получи повиквателна за националния отбор за девойки до 19 години, който ще играе контролни срещи с Беларус.
Що се отнася до духовия оркестър на СУ “Емилиян Станев” – възпитаниците на маестро Йордан Цветанов за поредна година бяха част от Празниците на изкуствата “Аполония” в Созопол, след което бе и изявата им в Царево. Това лято “Джуниър бенд” имаше запомняща се визита на Европейски творчески лагер в Италия, а веднага след това участва с успех и на Фестивал на духовите оркестри в Казан (Русия).
Страницата подготви
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново