Фейзи Илханлъ и Община В. Търново останаха акционери в ПФК “Етър 1924”

Публикувано на пт, 23 Ное. 2012
573 четения

Турският бизнесмен Фейзи Илханлъ и Община Велико Търново останаха единствените акционери в ПФК “Етър 1924” АД. Това стана факт, след като другите двама акционери Радослав Владев и Красимир Гърдев джиросаха вчера своя дял на мажоритарния собственик на клуба.
Двамата създадоха “Етър 1924” преди 10 години и още първия сезон тимът спечели място в “Б” група, а след 9-годишен престой във втория ешелон влезе и в елита. Преди няколко години собствениците прехвърлиха 34 % от акциите в дружеството на Община Велико Търново, а през лятото на 2011 г. други 51 % от акциите придоби Фейзи Илханлъ, като двамата великотърновски бизнесмени имаха общо 15 процента.
“Създателите на клуба Радослав Владев и Красимир Гърдев прехвърлиха акциите си на г-н Илханлъ и той вече притежава 66 % от дружеството. Благодарим им за това, което са направили досега, те са основатели на този клуб и винаги ще са добре дошли като наши приятели”, заяви от името на мажоритарния собственик изпълнителният директор на клуба Ендер Дурмушев.
“Изпълнихме си мисията, като вкарахме отбора в “А” група. Който желае – нека да заповяда да продължи делото”, коментира Радослав Владев.
Община Велико Търново изпълнява своите ангажименти към “Етър 1924”, като инвестира в базите и инфраструктурите, заяви кметът Даниел Панов по повод на преразпределението на акциите в дружеството. Той бе помолен от медиите за коментар, но уточни, че още не е получил официалното писмо и ще направи изявление, след като се запознае с него. На този етап не стои на дневен ред въпросът Общината да се оттегля от ПФК “Етър 1924”, стана ясно от думите на градоначалника.
“Разбрах за промените, но при нас няма още официално писмо, с което Общината да е уведомена. Предполагам, че ще дойде в най-скоро време и ще направим официално изявление за нашите акции. След като има вече един мажоритарен собственик, той ще си изпълнява ангажиментите към отбора, Общината ще инвестира в инфраструктурата. По условията, на които трябваше да отговаря клубът, за да получи лиценз за “А” група, ние сме направили това, което се изискваше от нас. Имаме и следващи проекти, които ще реализираме.
Общината достатъчно много е инвестирала в спортна инфраструктура, не само на стадиона, а и в целия град, така че ще продължаваме да инвестираме в това. А който е поел ангажимента да бъде мажоритарен собственик, трябва да си изпълнява задълженията и да води отбора напред”, заяви Даниел Панов.
“Не беше лека задача “Етър” да влезе в “А” група след толкова дълго прекъсване. Това вече е факт, но отборът трябва да се задържи там, което е малко трудно, като гледам как вървят нещата. Но след като някой иска да управлява по неговия си начин и модел – нека да управлява”, коментира кметът.
На въпроса дали ще предложи на Фейзи Илханлъ и акциите на Общината, Даниел Панов отговори: “Аз не мога да дам такова изявление, все пак с тези неща се разпорежда Общинският съвет. След като дойде официалното писмо при мен, ще уведомя Общинския съвет и ще се разбере какво решение ще вземем, тогава ще разсъждаваме с юристите и съветниците.”
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново