Етърци за “Берое”: “Не са непобедими”

Публикувано на пт, 21 сеп. 2018
83 четения

“Болярите” приемат “Берое” в поредния девети кръг на Първа лига. Мачът е днес от 17:30 ч. на стадион “Ивайло”. Трудно изпитание очаква етърци, тъй като съперникът е един от четирите тима до момента в елита, допуснали само по една загуба. Негов старши треньор е бившият капитан на “виолетовите” Александър Томаш, който прекрати през 2012 г. състезателната си кариера именно като футболист на “Етър”. Настоящият капитан на старозагорци Мартин Райнов пък също е носил виолетовия екип.
Здрава битка се очертава днес във Велико Търново. Домакините са в подем след три поредни победи (две като гости в първенството и една в контрола) и се надяват да се възползват от добрата инерция.
“Берое” е добър отбор, организиран, с добър треньор. Но не са непобедими. Можем да направим нещо голямо в този мач, надявам се всички да влезем здраво в мача, както беше в последните две срещи. Имаме добър колектив, което също ще ни помогне. Няма значение кой ще бележи головете, важна е победата и отборът да играе нагоре и да върви напред”, заяви халфът Румен Руменов.
“Ние винаги излизаме за победа, разбира се, не всеки път се получава, има и трудни моменти, но се надявам да продължаваме с добрите резултатни игри. Да радваме публиката и колкото може повече хора да идват на нашите мачове. Искам да благодаря на всички фенове, които дойдоха в София и Русе, да продължават да ни подкрепят, включително и в трудните моменти!”, призова Руменов.
Той поясни, че има договор с “Етър” до следващото лято и желанието му е да остане, но това зависи и от ръководството, а и мечтата му е да поиграе и в чужбина. “Харесва ми тук – и градът, и отборът, вървим ръка за ръка и съм щастлив, че в момента съм тук. Целта ни е да играем добър футбол и да се класираме по-напред, да радваме цялата публика. За мача с “Берое” – пожелавам си да вземем трите точки”, добави Румен Руменов.
Миналогодишният мач между “Етър” и “Берое” също предложи много емоции. Бадара откри за домакините в 20-ата минута, но до почивката Карачанаков изравни. Скандалът дойде пет минути преди края на мача, когато Чавдар Ивайлов дръпна Еуженио на близо два метра извън пеналта, а шокиращо за всички реферът отсъди дузпа, която Мартин Камбуров превърна в победното 1:2 за “Берое”.
Сериозен интерес има към днешния мач. Агитките на “Етър” и “Берое” са в приятелски отношения и очакванията са за коректна футболна атмосфера на стадион “Ивайло”, като се очакват и доста привърженици от Стара Загора.
Билетите за мача са в предварителна продажба от вчера. Днес от 10 ч. отваря касата откъм Спортния диспансер, а от 15:30 ч. – и другата каса от северния вход, както и двете каси от юг, откъдето ще влизат гостите. Входовете за влизане на стадиона също отварят от 15:30 ч.
Евентуална победа в очертаващия се труден мач би пратила “виолетовите” в първата половина на класирането в Първа лига.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново