Етърци U17 победиха “Черно море”

Публикувано на ср, 8 май 2019
53 четения

Хубава победа взеха юношите на “Етър” над “Черно море” в 26-ия кръг на елитната U17 група. “Виолетовите” надделяха с 2:1, като водеха през по-голямата част от мача. Домакините спечелиха дузпа в 44-ата минута и Юлиян Райков бе точен от бялата точка – 1:0. Варненци изравниха чрез Радостин Желев в 67-та минута, удариха и две греди чрез Джан Хасан и Паоло Пасков. “Етър” обаче прояви настойчивост за победата и я грабна с гол десет минути преди края. Домакините се възползваха от грешка на вратаря на “Черно море” и Христо Марков отбеляза за 2:1.
Юношите на “Етър” заемат 14-ото място, а на 11 май от 15 ч. гостуват на втория “Левски”.
Децата на великотърновския клуб също приеха “Черно море” в елитната U15 група, но загубиха с 2:4. Мачът се игра при много силен вятър. Домакините първи откриха резултата в 7-та минута с гол на Калоян Ненчев с глава. В 17-ата Николай Златев центрира отляво, вратарят на “Етър” изби топката в гредата, а Серги Кешкерян я довкара за 1:1. В 25-ата минута след центриране от фаул на Николай Златев и разбъркване в наказателното поле отново Кешкерян бе най-съобразителен и се разписа за пълния обрат.
Пет минути след почивката Николай Златев вкара директно от корнер за 1:3, а в 51-вата отново той направи 1:4. Десетина минути преди края великотърновци намалиха чрез Борис Генчев, с което оформиха и крайния резултат. Етърци заемат 12-ата позиция, а на 11 май от 13 ч. имат тежко гостуване на водача в групата “Левски”.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново