Етърци преди мача с “Берое”: “Трудно ще бъде, но ще се борим”

Публикувано на пт, 30 авг. 2019
229 четения

Труден мач очаква етърци срещу силния тим “Берое”. “Виолетовите” посрещат старозагорци в събота от 20:30 ч. на стадион “Ивайло” в опит най-после да вземат първа победа в първенството. След седмия кръг тимът се свлече на предпоследното място, като изпреварва само пълния аутсайдер “Витоша”.
Още една неприятна вест сполетя тима – нападателят Флорент Боджадж е контузен и със сигурност пропуска срещата. Другият отсъстващ е халфът Никола Колев, който също ще бъде готов чак след паузата в първенството.
“Имаме кадрови проблеми, съдийството в последните три мача също ни попречи. Трудно ще е, но ще се борим”, лаконично коментира старши треньорът Росен Кирилов.
Новото попълнение Иван Иванов ще направи дебют още утре срещу бившия си отбор “Берое”, като надеждите са да заздрави защитата. Нападателят Ивайло Димитров, който дебютира във Враца, също се очертава да бъде сред титулярите.
Иван Иванов: “Трябва ни една победа, за да тръгне “Етър” нагоре”
Опитният бранител сподели очакванията си за предстоящите мачове и бъдещето си в тима. “Получих обаждане от г-н Росен Кирилов и разговаряхме накратко, обмислих в следващите 2-3 часа нещата и взех решение да се присъединя към “Етър”. Радостен съм, че съм тук. Във “Вихрен” нещата бяха доста добре, г-н Динев е направил хубава организация, отборът никак не е лош и мисля, че е с големи шансове за промоция в професионалния футбол. Но факторът Първа лига и това, че ще работя с Росен Кирилов ми повлия доста да тръгна към Велико Търново”, заяви Иван Иванов.
“Гледал съм доста мачове на “Етър”, запознат съм изцяло с отбора. Мисля, че направиха едно нелошо представяне, просто им липсва победата, за да може отборът да тръгне нагоре. Защото тези равенства започват да тежат, хайде, първите 3-4 се приемат нормално, но вече на този етап точките стават много важни. Точно това ни трябва в момента на “Етър” – една победа, и после нещата ще се получават доста по-лесно. Затова съм тук – да помогна с опита си да заздравим и защитата. Договорът ми е за една година.
С оглед представянето досега, виждам, че отборът е доста балансиран, просто има някои малки детайли, които са много важни в съвременния футбол. Там трябва да подобрим някои неща и “Етър” спокойно може да се бори както миналата година за челните места в първенството”, смята Футболист № 1 на България за 2013 г.
Днес ще бъдат пуснати в продажба билетите за мача. Те ще се продават на касата пред Спортния диспансер в петък от 10 до 14 и от 16 до 20 ч., съобщи административният директор Страцимир Тинчев. Цената на талоните си остава 8 лева.
В събота касата ще работи от 10 до 18:30 ч., а от този час ще бъдат отворени и останалите каси, включително и от южната страна за феновете на “Берое”. Около 150 фенове от Стара Загора се очакват за мача. Входовете на стадион “Ивайло” ще бъдат отворени от 19:00 ч. Както винаги, в деня на мача паркингът пред стадиона ще бъде освободен от автомобили.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново