Етърци пак се сринаха последни, днес приемат столичния “Славия”

Публикувано на пн, 10 май 2021
131 четения

“Етър” отново се срина на последното място в Първа лига, след като по празниците загуби и двете си гостувания във Враца и Монтана. При това “виолетовите” изобщо не можаха да отбележат гол, като разочароваха.
В първия мач срещу “Ботев” (Враца) тимът за пореден път изпусна далеч по-позитивен резултат. Първото полувреме бе изцяло под диктовката на етърци, които имаха 6:0 нанесени удари срещу противника, близо 60 % владеене на топката, но червен картон на Ловре Кнежевич в 49-ата минута тотално обърна развоя на битката.
В 13-ата минута Милчо Ангелов чудесно изведе Кнежевич сам срещу вратаря, но хърватинът не успя да го преодолее. Отново Кнежевич не успя да вкара в 25-ата минута, като този път бе изведен от Миси Мезу, но изстрелът му бе париран от стража. Три минути след това Миси Мизу пробва прехвърлящ удар от центъра, но топката мина покрай вратата. Минута преди почивката Милчо Ангелов стреля с глава, но вратарят улови.
В 49-ата минута бе възловият момент в мача. Кнежевич след размяна на реплики изблъска Костадин Ничев и получи червен картон, като остави отбора си в намален състав. Това окрили домакините и в 56-ата минута Чавдар Ивайлов можеше да вкара, но Христо Иванов блестящо спаси. После пък директно от корнер Генов нацели гредата. Врачани дочакаха своя момент в 78-ата минута, когато Костадин Ничев центрира към резервата Бабунски и той с глава вкара за 1:0. В добавеното време след грешка при изнасянето на топката Бабунски отново се отличи, този път с асистенция към Чавдар Ивайлов, който оформи крайното 2:0.
Надеждите “болярите” да се реваншират три дни по-късно в гостуването си на “Монтана” не се оправдаха. Тимът не отправи нито един точен удар за 90 минути, за сметка на цели 9 неточни, и падна с 1:0 от домакините, които в 9 поредни мача нямаха победа…
В началото съперникът отправи няколко изстреля, които не затрудниха Христо Иванов, а “Етър” се отчете с удар на Кацаров с глава над гредата. Реферът Георги Димитров обаче сериозно ощети етърци. В 37-та минута Ромеш Ивей бе изведен, преодоля и вратаря, но бе спрян заради съмнителна засада. В следващата минута последва поредица от удари към вратата на “Монтана” и топката срещна ръката на Башлиев, но дузпа така и не бе отсъдена. Такава не бе отсъдена и за интервенция срещу Боруков в наказателното поле.
В 64-та минута не бе отсъден явен фаул в полза на етърци и последва атака, довела до корнер, а след изпълнението му Росен Кръстев вкара единствения гол в мача. До края “Монтана” бавеше темпото, а “болярите” не направиха нищо смислено, като два удара на Кацаров и Боруков отидоха в аут.
Така “Етър” вече е последен с 22 т., пред него са “Славия” с 27, “Ботев” (Вр) с 25 и “Монтана” с 24. По сегашния регламент последните два отбора изпадат директно, спасява се само първият, а вторият ще играе бараж за оцеляване. Междудвременно обаче Изпълкомът на БФС взе решение да увеличи Първа лига от новия сезон на 16 отбора. Има вариант всички тимове да запазят мястото си в елита, но футболната централа реши да обяви крайното си решение на 25 май след завръшването на първенството, иначе мачовете биха се обезсмислили. Оставането по административен път обаче все още далеч не е сигурно.
Сега на “Етър” предстоят три поредни домакинства срещу директните противници. Първото е днес от 20:15 ч. на стадион “Ивайло” срещу “Славия”. Главен съдия на мача е Драгомир Драганов от Варна. Това прави победата срещу “белите” абсолютно задължителна.
От клуба призоваха феновете да подкрепят отбора с присъствието си. Билетите се пускат в продажба днес от 12:00 ч. във фенмагазина, а от 17:30 ч. ще се продават и на касите. Входовете на стадиона ще бъдат отворени от 18:15 ч. Изтече наказанието на нападателя Ловре Кнежевич и той ще бъде в групата за мача.
Неотдавна двата тима играха отново тук помежду си и “Етър” водеше с 1:0 до 91-та минута, което му осигуряваше десетото място и го оставяше директно в елита, но не удържа и пусна изравнителен гол. Сега, ако иска да се пребори за мястото си в Първа лига, ще трябва да го направи по далеч по-трудния начин…
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново