Етърци надъхани за победа в Русе

Публикувано на пт, 14 Сеп. 2018
97 четения

“Етър” гостува на “Дунав” в събота в мач от поредния кръг на Първа лига. Двубоят е от 14:45 ч. на Градския стадион в Русе, главен съдия е Ивайло Стоянов с помощници Петър Джугански и Драгомир Милев. След победите над “Септември” с 2:1 в София и над “Ботев” (Враца) с 4:2 в контрола в Правец, “виолетовите” са във възход и са амбицирани с нов успех да се измъкнат напълно от опасната зона.
“Направихме добра подготовка в паузата с хубава контрола срещу “Ботев” (Вр). Това е нещо, върху което можем да стъпим и да очакваме, че в събота срещу “Дунав” сме добре подготвени. Чака ни обаче много здрава битка, защото всичките ни мачове с “Дунав” са били “на кантар”, макар че в повечето сме били победители. Отиваме в Русе с желание да продължим добрата серия от последните два мача. Вече нямаме притеснение, че навън не играем добре и не печелим, след като бихме “Септември” в София. Атмосферата е много добра за добър и успешен резултат в Русе”, коментира Красимир Балъков.
Иван Стоянов и Пламен Гълъбов имат леки проблеми, Никола Колев също, но ще бъде на линия. Аласана Мане още не е готов физически, но има вероятност да бъде в групата за мача, добави Бала.
“За мен това прекъсване бе добре дошло, защото на мача със “Септември” не бях в най-доброто си физическо състояние. Успях и аз, и отборът да се подготвим по най-добрия начин”, сподели защитникът Венцислав Василев. “Надявам се да изиграем мача с “Дунав” по най-добрия начин и да вземем максимума точки. Не се съмнявам в победата. Ние не гледаме другите отбори, важното е да натрупаме достатъчно точки, за да сме далеч от опасната зона. С всеки мач ще играем по-добре, има няколко нови момчета, които се адаптираха и с всеки мач ще сме все по-добри. Винаги си поставям високи цели и колкото по-нагоре се класираме, ще е по-добре за великотърновския футбол.”
Нападателят Иван Стоянов пък заяви: “Излизаме за победа. Надявам се да играем добре като в последните срещи и да се поздравим с трите точки. Направихме добра подготовка, настроението е на ниво и вече си зависи само от нас”.
Балъков коментира и бъдещите цели на отбора, като подчерта, че те пряко зависят от финансирането. “Ние трябва да сме реалисти, знам, че опитните ни футболисти имат много по-високи цели от това, което си поставяме, но искаме цялата великотърновска общественост да знае, че разполагаме със скромен бюджет, с който се опитваме да сглобим боеспособен тим. Имаме позитивно начало, времето ще покаже докъде сме стигнали. Искаме във втората година да оставим добра основа за бъдещето на клуба. Ако успеем да останем в групата безпроблемно, ще е най-добре. Ако пък направим страхотни мачове и бъдем още по-нагоре, това ще е заслуга на футболистите.
Надявам се да бъдем добре във финансово отношение, продължаваме да търсим съмишленици, бизнесмени, които обичат футбола. Имаме и школа с 250 деца. Трябва “Етър” да расте в позитивна посока, защото футбол без пари не може да се прави. Благодарни сме на всички, които ни помагат, но целите зависят от бюджета. Великотърновци трябва да се борим да привлечем средства в този клуб. Работим по въпроса, Общината също, лично аз съм провел много разговори с потенциални спонсори, но е много тежко.
Идват по 2000 души на мач, но това е много малко. Зрителите също могат много да помогнат, ако имаме по 5-6000 зрители, приходите ще се вдигнат двойно. Нека хората напълнят стадиона, ние играем атрактивен футбол, не се затваряме, няма причина да не идват да ни подкрепят. Аз не съм дошъл да печеля пари в “Етър”, ако мога, всеки лев от клуба бих го дал за футболистите. Търсим и генерален спонсор. “Етър” може да съществува само ако се обединят всички по-малки фирми в града плюс един по-голям спонсор. До месец ще имаме и фенклуб, чакаме едно бюрократично решение за място, където ще бъде магазинът. Първото, което хората могат да направят, е да напълнят стадиона и да си купуват артикулите на “Етър”, препоръча Балъков.
Феновете готвят масирано автошествие до Русе за мача, като гарантират гореща подкрепа във важния мач.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново