Етърци (2007) разбиха с 5:0 “Локо” като гости, вече са на първо място

Публикувано на чт, 25 апр. 2019
217 четения

По чудесен начин взе отборът на “Етър” (набор 2007 г.) дербито на върха с “Локомотив” (ГО). Възпитаниците на треньора Стефан Николов разбиха “железничарите” с 5:0 като гости в мач от първенството на Футбол 9 и оглавиха временното класиране.
Мачът се игра на градския стадион “Локомотив” в Горна Оряховица и премина при пълен превес на “виолетовите”. Още в началото Радослав Найденов удари гредата, същото стори и Теодор Райков. Вратарят на домакините имаше добри прояви, но в крайна сметка головете заваляха. Никифор Гълъбов откри резултата за етърци, а Теодор Райков се разписа за 0:2.
След почивката паднаха още три гола – все във вратата на домакините. Радослав Найденов с глава покачи на 0:3. Четвъртото попадение бе дело отново на Теодор Райков, а Тонислав Донков оформи крайното 0:5. Всички момчета играха отлично и потвърдиха отново, че този набор 2007 г. на “Етър” е един от водещите в страната. Горнооряховци така и не създадоха чисто положение пред етърската врата.
След края на мача спортно-техническото ръководство на етърци благодари на домакините за отличната организация. Мачът бе гледан и от бизнесмена и член на клубната управа на “Етър” Александър Нанков, който поздрави след срещата играчите на “Етър”, снима се с тях. Основните задачи пред ръководството са нова екипировка за подрастващите и изграждане на така необходимите терени. Работата по изкуствения терен до Спортното училище вече започна, на ход са нещата и за тренировъчното игрище до стадион “Ивайло”, за което проектът също вече започна реализацията си. “Етър” съвместно с Общината работи и за развитие на базата в Самоводене, където ще бъде обновен теренът, който да се ползва от детско-юношеската школа на клуба. С успеха си в Горна Оряховица “Етър” излезе на първото място в класирането с 58 точки, колкото има и “Янтра 2013”. Габровци имат обаче мач повече и са с 19 победи, 1 реми и 1 загуба, докато момчетата на Стефан Николов в 20-те си мача натрупаха 19 победи и едно реми, без нито една загуба.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново