Етърки удариха с 4:2 в Ст. Загора, гледат към второто място в елита

Публикувано на вт, 3 Дек. 2019
287 четения

Чудесна победа с 4:2 като гости грабнаха жените на “Етър”, които удариха в Стара Загора местния “Локомотив” в 11-ия кръг на “А” група. Това ще им гарантира при победа в отложения домакински мач с “ЛП Суперспорт” второто място в есенното класиране.
Домакините първи поведоха в резултата с гол, паднал след далечен удар – 1:0. Великотърновки обаче обсадиха вратата на старозагорки и пропуски от чисти позиции направиха Габриела Иванова и Лора Петрова, а нов удар на Петрова бе избит от вратарката. При една от атаките на “Етър” обаче състезателка на домакините прати топката в собствената си врата – 1:1.
Второто полувреме бе изцяло за етърки. То отново започна с пропуски, преди резултатът да стане 1:2 след удар на Велизара Владимирова, избита топка и добавка на Мирела Моева. Малко след това Владимирова пое топката и с прехвърлящ удар реши всичко в мача – 1:3.
Още няколко атаки можеха да донесат четвърти гол и той падна след удар директно от фаул на Недрет Заструг. После етърки намалиха темпото и в края на мача “Локомотив” върна още едно попадение, а в добавеното време “Етър” можеше да вкара и пети гол.
Етърки посветиха победата на бизнесмените Галин и Християн Анастасови, които зарадваха отбора с нови зимни шуби с логото на “Етър”.
Водач е НСА с 27 точки, следван от “Спортика” и “Пълдин” с по 19, а “болярките” имат 18 т., но на 7 декември от 14 ч. приемат в отложен мач “ЛП Суперспорт” и при победа ще зимуват втори в класирането на “А” група.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново