Етърки сразиха в Габрово “Янтра” с разгромно 11:0

Публикувано на ср, 25 Ное. 2020
138 четения

Женският футболен тим на “Етър” се върна на победния път, като след изненадващата загуба от “Барокко” в София отново записа успех с двуцифрен резултат. Великотърновки разгромиха в Габрово местния “Янтра” с 11:0, след като преди това записаха подобни победи и над “Левски” (Чепинци) с 13:0 и “Пълдин” (Пловдив) с 11:0. В отсъствието на треньора Валентин Витанов поради заболяване отборът отново бе воден от неговата асистентка Елисавета Тодорова.
Надмощието на “виолетовите” бе тотално и бе изразено в 7 безответни гола още преди почивката. Отново над всички бе крилото Мирела Моева, която наниза пет попадения.
Михаела Михайлова откри резултата още в 3-ата минута, а пет по-късно Мирела Моева удвои. Веднага след това последваха и две бързи попадения на Диляна Йорданова и Велизара Владимирова за 0:4.
В 23-тата минута Диляна Йорданова наниза и пето попадение, а отново тя стигна и до хеттрик в 35-ата минута, като преди нейния гол пак се разписа и Моева.
Опитната Владимирова покачи на 0:8 в 53-тата минута, но получи сериозна контузия в глезена и бе откарана в Спешна помощ, като снимката показа, че поне няма счупване. Мачът бе спрян за десетина минути и това съкрати втората част, в която “Етър” наниза още само три гола. Всички те бяха дело на неуморимата Мирела Моева в 77-мата, 78-мата и 87-мата минути за крайното 0:11. Така етърки опазиха третото си място в класирането.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново