Етърки биха “Спортика” и са твърдо в тройката

Публикувано на пн, 25 Ное. 2019
79 четения

Важна победа с 1:0 грабнаха футболистките на “Етър” срещу прекия си конкурент “Спортика” (Благоевград). Двата тима са в оспорвана битка за временното второ място в класирането на “А” група при жените.
Мачът от поредния кръг в елитната група, игран в Царева ливада, премина при тотално надмощие на “виолетовите”. Още преди почивката етърки можеха да открият след опасна атака на Мирела Моева отляво, имаше и още добри възможности. След почивката “Етър” увеличи натиска и затегна обръча пред вратата на “Спортика”. Отново Моева излезе сама срещу вратарката, но тя спаси. Последваха положения и пред Лора Петрова, Габриела Иванова, за да дойде 83-тата минута, когато при поредната атака Мирела Моева с чудесен външен удар прати топката в ъгъла – 1:0. До края само добрата игра на вратарката спаси гостенките от нови голове. Тя отрази удар на Велизара Владимирова от метър, а след изстрел на Моева със сетни сили изби топката в гредата.
“Изключително съм доволен, взехме голяма победа. Не като резултат, а като важност на мача и като игра. Момичетата играха силно, на много високо ниво, с много движение и комбинации, всички изпълниха задачите си”, коментира треньорът Валентин Витанов.
“Етър” има вече пет победи и две загуби, като с 15 т. и само на точка след втория “Спортика” (Благоевград), който е с 5 победи, едно реми и една загуба. Лидер е НСА – София, със седем победи от 7 мача.
До края на есенния дял “болярките” гостуват на “Локомотив” (Стара Загора) в събота, 30 ноември, от 13:00 ч., след което завършват годината с домакинство в отложения мач срещу “ЛП Суперспорт” (Сф), който е на 7 декември от 14 ч.
Страницата подготви
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново